Ferrarin juhlien takana McLarenilla on iso ja vaikea kysymys ratkaistavanaan

Charles Leclerc ja Oscar Piastri olivat Monzan kärkinimet sunnuntaina.

Formula 1

Ferrarin juhlien takana McLarenilla on iso ja vaikea kysymys ratkaistavanaan

Ferrari pääsi juhlimaan voittoa italialaisfaniensa silmien edessä, mutta McLarenille jäi kisasta pureskeltavaa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.9.2024 | KUVAT All Over Press

Ferrarin tifosi-kannattajat hullaantuivat täysin Italian F1 GP:n tuloksesta. Ferrarin Charles Leclerc ajoi uransa seitsemänteen voittoon tallinsa loistavan taktiikan turvin ja jätti keskenään GP:ssä tiukasti kisanneet McLaren-kuskit lopulta alemmille palkintokorokkeille.

”Kyllä rengastaktiikka oli keskeinen syy Leclercin voittoon. Ferrari otti loistavan riskin yhden stopin taktiikalla ja se poiki. Itse kyllä odotin, että Leclercille vielä käy vielä jotain viimeisillä kierroksilla, sillä niin järkyttävän kuluneilla renkailla hän pisti täysillä menemään”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari naurahtaa.

”Vähintään odotin, että rengas räjähtää. Onneksi niin ei käynyt.”

”Kisassa piti huolehtia erityisesti vasemmasta eturenkaasta Curva Grandessa ja Alboreto-mutkassa ja sen Leclerc hoiti hyvin. Hän osoitti muutenkin tässä kisassa jälleen pitkää pinnaa ja käytti myös päätäntävaltaansa. Hän hiljensi tiimiporukan radiossa keskittyäkseen tuomaan voiton kotiin.”

”Kyllä se varmasti on sykähdyttävä hetki kuskille, kun 100 000 ihmistä laulaa palkintopallin liepeillä Italian kansallislaulua – olkoonkin että voittaja oli monacolainen. Tosin se helpottaa tilannetta, että Leclerc puhuu myös italiaa.”

McLarenin Lando Norris lähti paalulta ja Oscar Piastri kakkosruudusta. Piastri oli ruutulipulla toisena ja Norris kolmantena.

”Kyllä McLarenin talliin kaksi voittoja hamuavaa kuskia mahtuu. Tiettyä kipinää kuskien välillä selvästi jo on, mutta molemmat tietävät, että se määrää, joka maksaa viulut ja tallipäällikköä kunnioitetaan. McLarenille on onni, että autoissa on näin voitontahtoiset ja taitavat nuoret kuskit.”

”Se on selvää, että pian tallin on tehtävä päätöksiä sen suhteen, miten tasaisesti jätkät saavat keskenään radalla kisata, sillä Norris taistelee kuitenkin myös kuljettajien maailmanmestaruudesta Max Verstappenia vastaan. Eroa kuskien välillä on 62 pistettä.”

”Jos Red Bull ja Verstappen konttaavat vielä jatkossakin, voi Norris siis oikeasti olla myös kuljettajien mestaruudessa kiinni, joten tallin tulee antaa siihen eväitä.”

Valtteri Bottaksen kisa hyytyi jälleen. Suomalainen kengitti Sauberinsa sijalle 16.

”Hän otti kärrystään jälleen irti parhaan mahdollisen ja oli sillä lopputuloksissa tallikaveriaan pari sijaa taas edellä. Sauberissa ei vain ole vauhtia kisata muita vastaan. Bottas kommentoi, että on hänen työtään pysyä kuitenkin positiivisena ja tsempata tiimiä eteenpäin. Työtä riittää, kautta on vielä kuitenkin kahdeksan GP:tä jäljellä.”

”Se on jo selvää, että Bottaksen MM-pisteet ovat tällä kaudella vain onnenkantamoisen varassa”, Mustakari sanoo.