Alajärvi näytti, mitä kesä Superpesiksessä on tehnyt nousijajoukkueen lihaksille

Elmeri Koivusalmi meni lauantaina kentälle 100 prosentin tehoilla.

Pesäpallo

Alajärvi näytti, mitä kesä Superpesiksessä on tehnyt nousijajoukkueen lihaksille

Alajärvi voitti karsinta-avauksen Kankaanpäätä vastaan selkein numeroin. Pekka Arffmanin mukaan ottelu näytti, mitä kesä Superissa on tehnyt Ankkureiden joukkueelle.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 2.9.2023 | KUVAT Antti Haapasalo

Alajärvi aloitti karsintaottelut Kankaanpäätä vastaan 2-0 (5-0, 9-4) -voitolla. Pekka, onko Kankaanpäällä jakoa tässä ottelusarjassa?

Pesäpallossa kaikki on mahdollista, joten ottelusarjan voittajaa on turha vielä julistaa. Tämä ottelu näytti kuitenkin selkeästi sen, kumpi näistä joukkueista on pelannut kesän Superissa ja kumpi Ykköspesiksessä.

Alajärven kaikessa tekemisessä näkyi se rutiini ja varmuus, jonka he ovat kesän aikana hankkineet pelaamalla tasapäisiä ja tasoonsa nähden kovia otteluita Superissa.

Kankaanpäältäkin löytyy toki Superissa pelanneita pelaajia, mutta joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, jotka eivät olleet Superin vuosina samalla tavalla vastuullisissa rooleissa, joissa Alajärven avainpelaajat tänä kesänä ovat olleet.

Tänä kesänä kovista otteluista hankittu kokemus antaa Alajärvelle selkeän edun ja suosikkiaseman tässä ottelusarjassa. Alajärven haastetta helpottaisi se, jos pomppu nousee tulevissakin otteluissa, sillä sen ykköskärjen pelaajista jokaisen tärkein ase on pomppu.

Miten analysoisit tämän ensimmäisen karsintaottelun?

Alajärven ykköskärki pelasi jälleen hyvän ottelun, mutta myös kakkoskärki oli tänään yhtä hyvä kuin ykköskärki. Kun sisäpeli rullasi, Ankkurit takoi tilanteita ja voitti kolmostilanteet 23-13.

Päivän suuri onnistuja sisäpelissä oli lyöjäjokeri Riku Utanen, joka löi lauantaina viisi juoksua kuudella yrityksellä.

Myös ulkopelissä Alajärvi oli tänään parempi joukkue ja etenkin lukkari Elmeri Iivonen on päässyt kauden edetessä todella erinomaiseen iskuun. Iivonen on pienikokoinen ja ketteräliikkeinen lukkari, joka hyödyntää pienen kokonsa syöttämällä todella inhottavaa matalaa syöttöä. Hän on myös otteissaan ja tekemisessään härski, vaikka ikää Iivosella on vasta 19 vuotta.

Tässä on turha mennä asioiden edelle, mutta Iivosesta kuullaan vielä lukkarina monta kertaa. Hän on lyömässä itsensä läpi nuorten lukkareiden eliittiin, ellei ole jo tehnytkin sitäkin. Iivonen oli todella hyvä hankinta Alajärveltä viime syksynä.

Kankaanpäässäkin on paljon hyvää ja seurajohdolle on nostettava hattua siitä, että he uskalsivat viime syksynä nuorentaa joukkuetta ja luottaa omiin nuoriin pelaajiin. Eihän tuo joukkue vielä valmis ole, mutta se on oikealla tiellä – vaikka tässä sarjassa sille jäisikin käteen vain hyvä yritys.