Alfa Romeo muni urakalla – mutta myös Valtteri Bottaksen olisi pitänyt avata suunsa

Valtteri Bottaksella ei ollut paras päivänsä lauantaina Itävallassa.

Formula 1

Alfa Romeo muni urakalla – mutta myös Valtteri Bottaksen olisi pitänyt avata suunsa

Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon taktiikka meni pahasti pieleen Itävallan GP:n sprinttikisassa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 1.7.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottas jäi Itävallan F1 sprinttikisassa karmaisevasti viimeiseksi. Bottas lähti kisaan riskitaktiikalla. Autoon laitettiin slicksit renkaat, vaikka satoi ja sadetutka ennusti kosteaa vielä jonkin aikaa.

Bottas joutuikin vaihtamaan renkaat jo lämmittelykierroksen jälkeen. Kisaan hän starttasi sen vuoksi varikolta.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari oli Alfa Romeon sekoilusta tyrmistynyt.

”Mitä ihmettä Alfalla oikein ajateltiin. Laitan osan tuloksesta myös Bottaksen piikkiin. Vaikka tämä taktiikka olisi tehty yhdessä tuumin, pitää kokeneella kuskilla olla selkeä näkemys, mitä kannattaa tehdä ja tietää mikä on järkevää tehdä. Haloo! Ei slickseillä lähdetä märkään kisaan”, Mustakari puuskahtaa.

”Kuskilla pitää olla uskallusta sanoa ääneen, jos on erimieltä kisainssiensä ja tallin johdon kanssa. En tiedä onko Bottas ollut erimieltä, vai onko hän vain mennyt mukana, mutta olipa esitys. Olen pöyristynyt.”

”Se nähtiin, että muilla talleilla oli oikea taktiikka. Ne, jotka vaihtoivat renkaat kisan aikana slickseihin, ampaisivat menemään heti neljäkin sekuntia kovempia kierrosaikoja.”

Kisan voittoon ajoi Max Verstappen Red Bullillaan tallin kotiradalla.

”Verstappen on oikea ilonpilaaja. Hän on jo yllättävänkin hyvä ja tehokas tuloksentekijä. Kakkoseksi tullut tallikaveri Sergio Perez jäi hänestä peräti +21.048 sekuntia.”

”Perez ajoi kakkoseksi. Se helpotti varmasti kritiikkiä hänen ympärillään ja hiljentää potkuja odottavia tahoja. Toinen, jonka ympärillä kritiikki helpotti varmasti, oli neljänneksi ajanut Aston Martinin Lance Stroll. Ehkä tallilla oli joku taktiikka, jotta Stroll pärjää ja Fernando Alonso pelasi siinä mukana. Kun isä istuu rahasäkin päällä, kaikki taktiikat ovat mahdollisia”, Mustakari sanoo.

2.50 for Valtteri Bottas to beat Magnussen, Tsunoda and Zhou in Austrian GP. Play now at Stake!