Alkukauden sensaatiotallia uhkaa kakkoskuljettajan siirtyminen tennisammattilaiseksi

Lance Stroll yrittää korjata Zandvoortissa Aston Martinin kurssin takaisin nousukiitoon.

Formula 1

Alkukauden sensaatiotallia uhkaa kakkoskuljettajan siirtyminen tennisammattilaiseksi

Mitä tapahtuisi, jos Lance Stroll siirtyisi tennisammattilaiseksi, kuten on väitetty? Erkki Mustakarin mukaan se olisi riski Aston Martinille.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.8.2023 | KUVAT All Over Press

Aston Martinin ylle on noussut yllättävä uhkakuva. Tallin toinen kuljettaja, Lance Stroll, miettii väitteiden mukaan vakavissaan F1-uransa lopettamista ja siirtymistä tennisammattilaiseksi.

Jos Stroll olisi tavallinen kuljettaja, asiassa ei olisi mitään uhkaavaa. Itse asiassa hän olisi tavallisena kuljettajana saanut tallista potkut jo useamman kerran.

Stroll ei kuitenkaan ole tavallinen kuljettaja. Hänen isänsä Lawrence Stroll omistaa tallin ja niin kauan, kun vanhempi Stroll on vallassa, nuoremmalla Strollilla ei ole hätää.

Ongelma tulee vasta sitten, jos poika-Stroll lopettaa ajamisen omasta tahdostaan, sillä isä-Stroll osti aikoinaan tallin nimenomaisesti poikansa ajouraa varteen.

Who will be the king in Zandvoort? Check the odds for Formula One weekend and and play at Stake.com – in Finnish and with euros!

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan poika-Strollin mahdollinen lopettaminen olisi ilman muuta riskitekijä koko tallille.

”Avainkysymys on, loppuisiko isän kiinnostus formula ykkösiin, jos pojan mielenkiinto loppuisi”, Mustakari sanoo.

”Monet ovat sanoneet, että isä-Stroll ajattelee F1-talliaan kylmästi businesspuoli edellä, mutta en ole siitä varma. Hän tuskin antaisi pojalleen esimerkiksi potkuja suoralta kädeltä. Ehkä siirtyminen ammattitennikseen olisi tässä mielessä hyvä peitetarina.”

”Isä-Stroll on tehnyt talliin isoja investointeja ja Fernando Alonso alkukauden menestys osoittaa, että ne ovat tuottaneet myös tulosta. Mutta mitä tapahtuisi jatkossa, jos poikaa ei olisikaan tallin toisen auton sarvissa? Panisiko isä tallin myyntiin vai riittäisikö hänen oma intohimonsa sen pyörittämiseen myös tulevaisuudessa? Mene ja tiedä.”

Uutisiin poika-Strollin siirtymisestä tennisammattilaiseksi Mustakari suhtautuu pilke silmäkulmassaan.

”Tennis tuntuu aina olevan hyvä lajin vaihtolaji. Itsekin siirryin tennikseen, kun lopetin seiväshyppyurani. Minusta ei kuitenkaan tullut tennisammattilaista, enkä tiedä, miten hyvä Lancekaan on oikeasti tenniksessä. Formula ykkösissä hyvällä autolla voi korjata paljon, mutta niin hyvää mailaa tenniksessä ei ole vielä tehty, että se olisi tehnyt kenestäkään huippupelaajaa.”

Aston Martin oli alkukauden sensaatiotalli. Alonso oli kauden kahdeksassa ensimmäisessä kisassa peräti kuudesti podiumilla ja Stroll oli parhaassa kisassaan neljäs. Kanadan GP:n jälkeen tulokset ovat kuitenkin pahasti notkahtaneet.

”Talli on vahvistanut, että he saavat ensi Hollannin GP:hen päivityksiä. Niitä tulee myös aerodynaamiselle puolelle. Päivityksiä talli kipeästi tarvitseekin, jos se aikoo nousta tuloslistoilla taas ylemmäksi. Isot tallit eivät vielä lopeta tämän kauden auton kehittämistä, eikä Aston Martinin sovi jäädä liikaa jälkeen, jos se haluaa pysyä kärkitallien hajulla.”

”Jos tulokset parantuvat, ne voivat hillitä myös poika-Strollin intoa siirtyä tennisammattilaiseksi. Jos poika haluaa koluta jatkossakin F1-kisoja, isän tallissa on aina tilaa ja pappa maksaa mielellään viulut”, Mustakari veistelee.