Asiantuntija antaisi potkut kahdelle F1-kuskille kesken kauden – Sergio Perez on heistä toinen

Sergiop Perez menetti etusiipensä yhteentörmäyksessä Kevin Magnussenin kanssa ja joutui lopulta keskeyttämään.

Formula 1

Asiantuntija antaisi potkut kahdelle F1-kuskille kesken kauden – Sergio Perez on heistä toinen

Red Bullilla on Max Verstappenin loiston varjossa ongelma, johon Erkki Mustakarilla olisi radikaali ratkaisu - Sergio Perezin nostaminen hyllylle vielä tämän kauden aikana.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 24.9.2023 | KUVAT All Over Press

Japanin F1 GP oli Red Bullin Max Verstappenin ylivoimaa. Hollantilainen ajoi voittoon melkein 20 sekunnin erolla seuraavaan ja varmisti ykkössijallaan myös Red Bullin tämän kauden tallimestaruuden.

Verstappenin takana tapahtui paljon mokia. Yksi suurimmista töpeksijöistä oli jälleen tallikaveri Sergio Perez. Hän kilkkasi ensin Lewis Hamiltonin kanssa renkaita ja menetti myöhemmin toisessa kolhussa Kevin Magnussenin kanssa etusiipensä. Monien vaiheiden päätteeksi Perez joutui lopulta keskeyttämään.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarikin pistäisi jo Perezin jäähylle.

”Olen uskonut koko kauden, että Perez jatkaa ajamisia tallissa ainakin tämän kauden loppuun, enkä usko täysiin potkuihin edelleenkään ennen kauden päättymistä. Mutta olisihan se aika raikasta nähdä joku muu Verstappenin kaverina, vaikka pelkästään jossain yksittäisessä kisassa jo tällä kaudella. Totuus kun on, että Perez tekee paljon vääriä päätöksiä, jotka näkyvät radalla. tuloksissa ja maksavat tallille”, Mustakari toteaa.

”Vaihtoehtona vuokrakuskiksi voisi olla vaikka AlphaTaurilla nyt näyttönsä antanut tulokas Liam Lawson, joka jää ilman ajopaikkaa jo ensi kisaan Qatarissa. Lawson on ollut jokaisessa kolmessa ajamassaan F1-kisassa tallikaveriaan Yuki Tsunodaa nopeampi ja niin hän oli Japanissakin, vaikka Tsunoda ajoi kotiyleisön edessä.”

”Toinen vaihtoehto kuskin penkille on aina Mercedeksen tämän vuoden testaaja Mick Schumacher, vaikka hän ei ole yhtä varma ratissa kuin Lawson.”

Mustakarin mielestä Williamsin amerikkalaiskuski Logan Sargeantin näytöt on annettu, eikä hän sovi F1-radoille. Liian monessa kisassa on sattunut ja tapahtunut. Tällä kertaa Valtteri Bottas sai Sargeantilta kisan päättäneen kolhun.

”Lawson ja Schumacher ovat myös vahvoja vaihtoehtoja vuokrakuskiksi Williamsille, jos talli päättää, että Sargeantin kyvyt on nyt mitattu tappiin. Omasta mielestäni Sargeantin sopimus pitäisi purkaa heti ja ottaa tilalle joku muu. Jenkin taidot eivät yksinkertaisesti riitä tälle tasolle.”

”Tilanne Sargeantin kanssa voi tosin olla sellainen rahakysymys, josta irtautuminen voi olla vaikeaakin. Silti joku tie ulos pitäisi löytää. Williamsilla on ainakin jonkin verran enemmän annettavana ja nyt tulokset hyytyvät töppäilyyn”, Mustakari sanoo.