F1-varikolla on kaksi isää, joiden sietämisessä on monilla kestämistä

Mitäpä jos... Mitähän mahtaa isä pojalleen kuiskia tänä viikonloppuna.

Muu urheilu

F1-varikolla on kaksi isää, joiden sietämisessä on monilla kestämistä

Mitä isät kuiskivat poikiensa korvaan kauden päätöskisassa Abu Dhabissa? Toivottavasti eivät mitään typerää.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.12.2021 | KUVAT All Over Press

F1-kauden huipennus ajetaan sunnuntaina Abu Dahbissa. Sähköä on ilmassa. Tämä GP ratkaisee kauden maailmanmestarin. Tilanne sarjaa johtavan Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välillä on kaikin puolin kutkuttava. Ex-F1-toimittaja Erkki Mustakari näkee asetelmassa yhtäläisyyksiä takavuosien kilpaveljiin.

”Tästä tulee mieleen jotkut takavuosien kamppailut. Esimerkiksi se, kun Ayrton Senna ja Alain Prost taistelivat maailmanmestaruudesta. Silloin Senna käytti vähän likaisia otteita ajamalla tahallaan Prostin päälle kauden viimeisessä kisassa Suzukassa ja varmisti sillä teolla mestaruuden itselleen”, Mustakari muistelee.

Expektillä täysi kattaus kiihkeään F1-viikonloppuun. Tästä baanalle!

Ennen kisaa Red Bullin Verstappen ja Mercedeksen Hamilton ovat tasapisteissä. Viime viikonlopun sekavan Saudi-Arabian GP:n jäljiltä kaksikon välit ovat enemmän kuin tulehtuneet.

”Nyt on sellainen tilanne, että jos molemmat äijät ajavat kilpailussa ulos, silloin se voittaa, jolla on useampi ykkössija, eli mestari olisi Verstappen. Mikäli Verstappen ajattelisi kuten Senna, hän voisi ajaa päin Hamiltonia niin, että molemmat keskeyttävät ja Verstappen veisi silloin mestaruuden. Verstappen on sen verran kreisi, että häneltä voisi tällaista jopa odottaa”, Mustakari naurahtaa.

Pitkin kautta Red Bullin varikolla on nähty myös 106 F1-starttia aikoinaan urallaan tehnyt entinen kuljettaja ja Max Verstappenin isä,  Jos Verstappen. Isät ja neuvot eivät ehkä ole kaikkien mieleen.

”Jos Verstappen saattaa hyvinkin siellä olla supisemassa nuoren miehen korvaan. Hän on aika hölösuu. Isä puuttuu vieläpä vähän joka asiaan. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on varmasti jo aika väsynyt häneen.”

Eikä Horner liene ajatuksineen yksin.

”Toinen isä, joka on varsinainen kiusanhenki on Carlos Sainzin faija, se rallimestari. Olen kuullut, että Ferrarilla ollaan ihan täynnä isä-Sainzia, ja että joku voisi kuljettaa hänet jonnekin kauaksi pois formulavarikolta.”

Erkki Mustakari on myös itse suomalainen F1-legenda. Hän oli paikan päällä seuraamassa peräti 415 GP-kisaa ennen jäämistään eläkkeelle 2013.