HIFK:n valmentajanimitykset eivät vakuuta – reppureissuporukkaa vai oikeita valmentajia?

Kei Kamara oli päättyneellä kaudella HIFK:n paras pelaaja.

JalkapalloVeikkausliiga

HIFK:n valmentajanimitykset eivät vakuuta – reppureissuporukkaa vai oikeita valmentajia?

HIFK nimitti Joaquin Gómezin seuraajaksi portugalilaisen Barnerdo Tavaresin. Joel Perovuo ei ole vakuuttunut Tavaerista ja hänen staffistaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.12.2021 | KUVAT All Over Press

Veikkausliigan ylempään loppusarjaan päättyneellä kaudella yltänyt HIFK siirtyy seuraavaksi portugalilaiseen komennukseen, kun seura palkkasi SJK:n päävalmentajaksi siirtyneen Joaquin Gómezin seuraajaksi 41-vuotiaan Bernardo Tavaresin.

Tavaresilla on ollut lähes 25 vuotta kestäneellä valmennusurallaan yli 20 erilaista pestiä erilaisissa valmennustehtävissä ja scouttina. Hän on valmentanut kotimaansa Portugalin lisäksi muun muassa Intiassa, Kiinassa, Malediiveilla, Macaulla, Tansaniassa, Bahrainissa ja Omanissa.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo on varauksellinen Tavaresin palkkaamisen suhteen.

”Tavares on kyllä hyvin kouluttautunut valmentaja, mutta hänen cv:nsä ei vakuuta. Valmennusura on ollut todella eksoottinen, eivätkä kaikki liigat ja sarja välttämättä herätä suurta luottamusta, että hän olisi valmentajana joku kansainvälinen kultasormi”, Perovuo sanoo.

Tavares tuo mukanaan oman valmennustiiminsä, johon kuuluvat muun muassa António Torres, Roberto Rivelino ja Pedro Henrique. Rivelino ei ole kuitenkaan ”se” Roberto Rivelino, vaan portugalilainen Roberto Rivelino.

”Tavaresin ja hänen valmennustiiminsä suhteen on pakko odottaa muutama kuukausi ja kauden alkuun ennen kuin tiedämme, onko tämä porukka HIFK:n urheilutoimenjohtajan Mika Lönnströmin Aasian reppureissuporukkaa vai oikeita valmentajia”, Perovuo sanoo.

HIFK:n joukkue uudistuu ensi kaudeksi tuntuvasti. Päättyneen kauden joukkueesta Hannu Patronen on lopettanut, Calum Ward ja Moshtagh Yaghoubi siirtyvät AC Oulu, Jake Dunwoody ja Matej Hradecky SJK:hon. Lisäksi Hongasta lainalla olleen Markus Uusitalon lainasopimus on päättänyt.