HJK joutuu eurokiireidensä puristuksessa vaikeaan välipeliin FC Lahtea vastaan

Casper Terho yrtti pudottaa Kari Arkivuon kyydistä, kun HJK ja FC Lahti kohtasivat toukokuussa Helsingissä. Tuon ottelun tappion jälkeen FC Lahti pelasi Veikkausliigassa 12 ottelua ilman tappiota.

JalkapalloVeikkausliiga

HJK joutuu eurokiireidensä puristuksessa vaikeaan välipeliin FC Lahtea vastaan

HJK joutuu keskittymään Fenerbahce-otteluiden puristuksessa kovaan vieraspeliin FC Lahtea vastaan. Ei helppo paikka.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 23.8.2021 | KUVAT All Over Press

FC Lahti–HJK

Maanantai 23.8. klo 18.30, Lahden stadion

Asetelma

Ottelun leimallisin piirre on se, että HJK joutuu tuleen kahden toistaiseksi kauden tärkeimmän ottelun välissä. On inhimillistä, että HJK:n ajatukset ovat enemmän torstain Fenerbahce-ottelussa kuin maanantaisessa liigaottelussa FC Lahtea vastaan. HJK johtaa Veikkausliigaa kuuden pisteen erolla ennen HIFK:n sunnuntaina murskannutta KuPSia. Molemmat joukkueet ovat pelanneet ennen HJK:n Lahden matkaa 16 ottelua.

Expekti tarjoaa 4.60 FC Lahden kotivoitosta. Pitäisikö kokeilla?

FC Lahden 12 ottelun tappioton putki katkesi edellisessä ottelussa Hakaa vastaan, kun Teemu Tainion suojatit hakivat Lahdesta 2–0-voiton. Lahti on ennen maanantain ottelua Veikkausliigassa neljäntenä ja taistelee tasapäisesti kolmannesta sijasta yhdessä FC Interin ja SJK:n kanssa.

Pelaajatilanne

FC Lahti saa takaisin kehiin pelikiellosta vapautuvan Henri Eninfulin. Viljami Isotalo on sen sijaan varmuudella sivussa. Altin Zeqirin pelaaminen on edelleen epävarmaa.

HJK:lla on elintärkeä ottelu Fenerbahcea vastaan torstaina Eurooppa-liigan play-off-kierroksella, joten Toni Koskela kierrättää pelaajia – varsinkin, kun HJK ei saanut siirrettyä ottelua päivää aikaisemmaksi, sunnuntaiksi. Vedonlyöjien kannattaa siksi odottaa HJK:n kokoonpanoa, sillä poissa saattaa olla yllättäviä nimiä.

Joel Perovuon analyysi

HJK tulee varmuudella kierrättämään pelaajiaan ja tämä saattaa avata Lahdelle paremman mahdollisuuden menestyä ottelussa. Toisaalta pelin kannalta avainasia tulee olemaan se, miten HJK:n ”kakkosmiehistö” suoriutuu, sillä toistaiseksi HJK on tulosten valossa pystynyt riittävän hyviin peliesityksiin näissä välipeleissään eurokiireiden keskellä.

Toinen oleellinen asia on, onko FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli saanut joukkueensa hereille Haka-pelin harmaan esityksen jälkeen. FC Lahti esiintyi Hakaa vastaan huolimattomasti ja varsinkin menetykset oman puolustuslinjan edessä olivat myrkkyä lahtelaisille. Peli on nopeasti ohi HJK:ta vastaan, mikäli sama jatkuu illalla. Samoin Lahti oli ongelmissa varsinkin vasemman laitansa puolustamisessa.

Kuten aiemmin kirjoittamassani artikkelissa totesin, FC Lahti tarvitsee enemmän etenemisiä keskikenttänsä kautta, jonka jälkeen he pääsisivät hyödyntämään vahvaa vasenta laitaansa tai Mac Kandjia keskellä helpompien syöttöjen kautta.

Puolustussuuntaan Kari Arkivuon nousut on otettava puolustuslinjassa paremmin huomioon ja keskikentän pohjapelaajan on sijoituttava vasemmalle välikaistalle linjan eteen suojaamaan Lahden puolustuslinjan edustaa. Vastustajan pystyynjuoksut on seurattava paremmin. Hakan 2-0-maali käy hyvin esimerkiksi tästä.

HJK:n tilanne pelissä on, että sekalaisella kokoonpanolla olisi kaivettava taas voitto. Tässä korostuu se asia, miten koko joukkue on tärkeä ja miten tärkeää on esimerkiksi se, että vähemmän pelaavat pelaajat pitävät itsestään huolta fyysisesti ja tekevät ekstraa. Yhtä lailla joku torstaina avaava pelaaja saattaa loukkaantua ja silloin on oltava valmiina pelaamaan.

Ottelu  on molemmille sellainen, missä kumpikin tarvitsee joukkueena kontrolloidun ja teknisesti laadukkaan suorituksen. HJK fyysisen kuorman, Lahti oman etunsa takia.