Huuhkajat EM-kisoihin kipparoinut Tim Sparv neuvottelee siirrosta Kreikkaan

Tim Sparv on neuvotellut siirtymisestä Kreikan pääsarjassa pelaavaan AE Larissaan.

HuuhkajatJalkapallo

Huuhkajat EM-kisoihin kipparoinut Tim Sparv neuvottelee siirrosta Kreikkaan

Huuhkajat-kippari Tim Sparv sanoi sopimuksensa päätyttyä hyvästit Tanskalle ja on neuvotellut siirtymisestä Kreikan Superliigaan.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 20.8.2020 | KUVAT All Over Press

Huuhkajat historialliseen EM-kisapaikkaan kapteenina johtanut Tim Sparv on Elmo-lehden tietojen mukaan neuvotellut siirtymisestä Kreikan pääsarjassa pelaavaan Athlitiki Enosi Larissa F.C.hen.

Sparv kertoi keskiviikkona Hufvudstadsbladetin haastattelussa, että hän on suuntamassa urallaan seuraavaksi lämpimään maahan, muttei kertonut mihin maahan ja mihin seuraan. Elmon tietojen mukaan todennäköisin vaihtoehto on Kreikan Superliigassa viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunut AE Larissa.

33-vuotias Sparv pelasi kuusi edellistä kautta tanskalaisessa FC Midtjyllandissa, jonka riveissä hän voitti kolme Tanskan mestaruutta ja kerran Tanskan cupin. Sparv toimi myös FC Midtjyllandin kapteenina ja ehti kuudessa vuodessa hankkia itselleen kannattajien keskuudessa ikonisen kulttipelaajan maineen.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Sparv ilmoitti keväällä, ettei hän jatka FC Midtjyllandissa sopimuksensa päätyttyä. Sparv kartoitti kesän aikana seuravaihtoehtoja ja on päätymässä nyt siirtymiseen Kreikkaan.

Sparv on lähtöisin Norvalla FF:stä, josta hän siirtyi 16-vuotiaana Southamptonin akatemiaan. Hän on pelannut urallaan myös Halmstads BK:ssa, Vaasan Palloseurassa, FC Groningenissa ja Greuther Fürthissa.

Suomen maajoukkueessa Sparv on pelannut 74 kertaa ja tehnyt yhden maalin. Sparv oli suuressa roolissa, kun Huuhkajat saavutti Markku Kanervan ohjissa ensimmäisen kerran paikan miesten arvokisojen lopputurnauksessa. EM-kisat piti alun perin pelata tänä kesänä, mutta ne siirrettiin ensi vuoteen koronaepidemian takia. Sparv on valmis jatkamaan maajoukkueessa ainakin ensi kesän EM-lopputurnaukseen saakka.

Vuonna 1964 perustettu AE Larissa voitti Kreikan mestaruuden kaudella 1986–87 sekä Kreikan cupin 1984–85 ja 2006–07. Seura ajautui 2010-luvulla pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin ja se joutui hakemaan vauhtia Kreikan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta. Viime kaudella AEL ei päässyt Super Liigassa ylempään loppusarjaan, ja sen lopullinen sijoitus sarjassa oli yhdeksäs sija.

Seuran päävalmentajana toimii kokenut kreikkalaisvalmentaja Michalis Grigoriou.