Hyvinkää kiskaisi mitaliunelmaansa kirkastamaan kokeneen ja huippuvarman täsmäaseen

Ville Viita pelasi viime kauden lopun Sotkamon Jymyssä.

Pesäpallo

Hyvinkää kiskaisi mitaliunelmaansa kirkastamaan kokeneen ja huippuvarman täsmäaseen

Hyvinkään Tahko teki loppukauden mittaisen sopimuksen Ville Viidan kanssa. Pekka Arffmanin mukaan Viidalla on tilaus Tahkossa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 3.7.2023 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Ville Viidan hankkimista loppukauden mittaisella sopimuksella kovana vetona Hyvinkään Tahkolta.

”Hyvinkää on ollut yhdessä Pattijoen ja Kempeleen kanssa sarjan positiivisin yllättäjä, ja Viidan hankinta parantaa entisestään Hyvinkään mahdollisuuksia mitalitaistelussa. Vaikka Tahkon loppuohjelma runkosarjassa ei olekaan helpoimmasta päästä, heillä on tasaisessa sarjassa edelleen kaikki mahdollisuudet mennä suoraan puolivälieriin ja saada niissä jopa kotietu.”

”En nyt vielä tekisi Tahkosta potentiaalista mestarijoukkuetta tai edes finaalijoukkuetta, mutta välieräpaikka ei ole viimevuotisen tapaan mikään mahdottomuus”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Viita ottaa Hyvinkäällä yhden kolmesta jokeripaidasta itselleen.

”Tahkolla on aivan eläimellinen ase kärkenä pelaavassa Teemu Nurmiossa. Nurmion hurjien kentällemenoprosenttien hyödyntämisessä korostuu ykkösvaihdon purkaminen, mikä on Viidan erikoisosaamista.”

”Toki kakkoseksi hankitun Jesse Eskelisenkin onnistumisprosentti ykkösvaihdossa on ollut yli 62 prosenttia, mutta tässähän olisi nyt se mahdollisuus, että Viita tulisi jokerina purkamaan ykkösvaihdon ja Eskelinen siirtyisi purkamaan kakkosvaihtoa. Santtu Patova pääsisi tällöin pelaamaan yhtenä Tahkon neljästä pääkotiuttajasta, missä roolissa hän  pelasi viime kaudella.”

Check the mighty odds offered by Stake for Valtteri Bottas to win Great-Britain GP on Sunday 9/7/2023.

Viita on pelannut alkukaudella kasvattajaseurassaan Seinäjoen Maila-Jusseissa Ykköspesistä yhdeksän ottelua.

”Viita tuli myös viime kaudella kesken kauden Superiin ja pelasi vahvan loppukauden Sotkamon Jymyssä. Hän on selkeästi pitänyt itsensä kunnossa talven aikana ja kun nyt hänelle löytyi mieluinen ja hyvä seura, hän on varmasti erittäin motivoitunut pelaamaan taas Superissa.”

34 vuotta ensi viikolla täyttävä Viita on pelannut urallaan Superpesistä Sotkamon Jymyn lisäksi Seinäjoen Maila-Jusseissa ja JymyJusseissa sekä Ulvilassa ja Koskenkorvalla. Kaikkiaan Viidalla on Superin otteluita tilillään 339.

Arffmanin mukaan Viidan pelaamisessa keskeisiä elementtejä ovat juuri kokemus ja varmuus.

”Hän hallitsee kaikki ykkösvaihdon purkamisen kannalta oleelliset lyönnit ja pystyy toteuttamaan ne pitkän kokemuksensa turvin kovalla itseluottamuksella ja korkeilla prosenteilla. Esimerkiksi tällä kaudella Maila-Jusseissa hän on purkanut ykkösvaihdon 82 prosentin varmuudella, mikä on todella kova lukema ja kertoo, että Viita on kunnossa.”

Arffmanin mukaan Viita on mielenkiintoinen pelaaja myös siinä mielessä, että hän tulee Superiin toisena kautena peräkkäin kesken kauden.

”Pesäpallossa on ennenkin kesken kauden kutsuttu hätiin peliuransa lopettaneita pelaajia, mutta Viita on yhdessä Jere Vikströmin kanssa esimerkki hieman toisenlaisesta ilmiöstä. Jos pelaaja ei löydä tai halua löytää itselleen mieluisaa seuraa kauden jälkeen, hän voi Viidan ja Vikströmin tavoin harjoitella talvikauden ilman seuraa ja katsoa sitten keväällä tai kauden jo alettua, josko hänelle löytyisi sopiva haaste.”

”Ja kuten Viidan kohdalla viime kaudella ja Vikströmin kohdalla tällä kaudella on nähty, erilainen talviharjoittelukausi ei tee hallaa pelaajan taidoille, kunhan hän pitää itsensä fyysisesti kunnossa”, Arffman sanoo.