Janne Kivipellon sopimus todistaa, että Kempele niittää nyt mitaliheinää tosissaan

Janne Kivipelto on valittu Vuoden lukkariksi 2018, 2020 ja 2021.

Uncategorized

Janne Kivipellon sopimus todistaa, että Kempele niittää nyt mitaliheinää tosissaan

Kempeleen rankat peliliikkeet siirtomarkkinoilla jatkuvat. Nyt sen haaviin tarttui Janne Kivipelto ottelukohtaisella sopimuksella.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 6.6.2023 | KUVAT All Over Press

Kolmesti vuoden lukkariksi valittu Janne Kivipelto palaa takaisin pelikentille. Kivipelto on tehnyt ottelukohtaisen sopimuksen Kempeleen Kirin kanssa ja pelaa uuden seuransa riveissä jo perjantaina kotiottelussa Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

33-vuotias Kivipelto vetäytyi kentiltä viime syksynä pelattuaan sitä ennen viisi kautta Kouvolan Pallonlyöjissä. Alkujaan Kivipelto on Alajärven Ankkureiden kasvatti.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Kivipellon palkkaamista loistovetona Kempeleen managerilta Sami Salorannalta.

”Kun sato on kylvetty, silloin se pitää myös niittää. Kivipelto on niin kokenut lukkari, että hän ei varmasti lähtisi leikkiin mukaan, ellei tietäisi olevansa siihen valmis ja kunnossa”, Arffman sanoo.

Jani Lassila on ottanut talven aikana todella ison loikan ylöspäin lukkarina, mutta Kivipelto on silti vielä eri kategorian lukkari. Nyt hän on erinomainen kirittäjä ja mentori Lassilalle ja jos tarvitsee, Kivipelto voidaan aina vetää kehiin – oli kyse sitten runkosarjan otteluista tai syksyn ratkaisupeleistä. Kempele ei selkeästi halua jättää mitään sattumaan varaan. Nyt mennään, kun lähdetty menemään.”

Kempeleeltä puuttui sunnuntain tappiollisesta Sotkamo-ottelusta loukkaantumisten vuoksi kolme pelaajaa – Lassila, Sami Haapakoski ja Aatu Saastamoinen. Ottelussa KeKin lukkarina pelasi vasta 18-vuotias Teemu Riekki. Ottelu oli Riekin ensimmäinen Superissa.

”Ymmärtääkseni kolmikon loukkaantumisissa ei ollut kysymys mistään sen vakavimmista asioista. Jos kyseessä olisi ollut elintärkeä ottelu, kaikki olisivat todennäköisesti pelanneet. Kempele on kuitenkin harjoitellut todella kovaa ja tässäkin mielessä on hyvä, jos Kivipellon tasoisia pelimiehiä on käden ulottuvilla. Sieltä voi paukkua paikat muiltakin pelaajilta”, Arffman sanoo.