Jukka Jalosen ”oikea käsi” avaa, mistä Leijonien maailmanmestaruuden ydin löytyy

Marko Anttila toi kaksi vuotta sitten MM-kannun Suomeen.

LeijonatMM2021Podcastit

Jukka Jalosen ”oikea käsi” avaa, mistä Leijonien maailmanmestaruuden ydin löytyy

Timo Lehkosella on vahva usko ElmoTV:n MM-kisapodcastissa Leijonien mahdollisuuksiin uusia kahden vuoden takainen maailmanmestaruus.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 21.5.2021 | KUVAT All Over Press

Jukka Jalosen pitkäaikainen apuvalmentaja Timo Lehkonen sanoo ElmoTV:n MM-podcastissa suoraan, että Leijonien ainoa tavoite MM-kisoissa voi olla maailmanmestaruus.

”Menimmepä me mihin tahansa turnaukseen, MM-kisoihin tai olympialaisiin, meillä ei ole muuta vaihtoehto kuin voittaa kannu. Meillä on myös riittävän hyvät yksilöt, sillä NHL- pelaajien ja KHL-pelaajien väliset marginaalit ovat todella pienet. Ja pohjalla on yhteistyönjääkiekko, jota kautta me olemme nämä voittomme ottaneet”, Lehkonen sanoo.

Lehkosen mukaan Leijonien MM-menestyksen pohjakorttina on – kuten aina Jukka Jalosen maajoukkueissa – pelillisesti vahva puolustuspelaamisen konsepti. Lehkosen mukaan Leijonien tavoitteena on minimoida vastustajan maalipaikat. Lehkonen laskee, että jos Leijonat antaa ottelussa vain 5–6 maalipaikkaa, silloin Suomi on lähellä voittoa ketä tahansa vastustajaa vastaan.

”Jukan joukkueessa kaiken perustana on viisikon tiiveys. Hän valitsee joukkueeseen jalkavia laitureita, jotka pystyvät paineistamaan. Senttereiden pitää pystyä pelaamaan kiekon kanssa. Pakkien tehtävä on puolustaa tosi tiiviisti. Ja juuri tiiviin viisikkopelaamisen vuoksi me voimme puhua voittamisesta, koska jokainen pelaaja on sitoutunut siihen puolustamiseen.”

”Ja jos puhumme hyökkäyspelaamisesta, parasta puolustamista on pitää rohkeasti kiekkoa hallussa. Ja tätä seikkaa myös Jukka korosti sanomalla, että kiekollista rohkeutta pitää olla enemmän, jotta pystytään rytmittämään peliä paremmin”, Lehkonen sanoo.

Lehkonen on ElmoTV:n asiantuntijana jääkiekon MM-kisoissa ja arvioi ensimmäisessä MM-podcastissa laajemminkin Leijonien mahdollisuuksia voittaa maailmanmestaruus. Elmon tähtiketjun täydentävät Samuel Savolainen ja Juuso Kokkonen.

Kuuntele MM-podcast Soundcloudista.

https://open.spotify.com/episode/7BCj304p1vbTgM9iaAgfXw

User 470619088 · 2105ElmoTVPodcast