Jukka Jalosen tie vie seuraavaksi ulkomaille – haasteena voi olla myös yllättävä seura

Leijonat kevään MM-kisojen jälkeen jättävän Jukka Jalosen katse on ulkomailla.

JääkiekkoLeijonat

Jukka Jalosen tie vie seuraavaksi ulkomaille – haasteena voi olla myös yllättävä seura

Jukka Jalonen sanoo etsivänsä seuraavaksi uuden haasteen ulkomailta. Seuravalinta voi olla myös yllättävä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 3.11.2023 | KUVAT Suomen Jääkiekkoliitto

Viimeistä kauttaan Leijonia luotsaava Jukka Jalonen myöntää etsivänsä seuraavaa haastetta ensisijaisesti ulkomailta ja siellä ainakin aluksi seurajoukkueista. Jalosen mahdollinen uusi seura voi olla yllätysvalinta.

”Haluan seuraavaksi mielenkiintoisen ja haasteellisen työn, jossa motivaation pitää olla kohdalla. Ei siis niin, että vain huippusarja ja huippuseura tai raha. Ne eivät ole ainoat autuaaksi tekevät asiat”, Jalonen sanoo.

Jalosen yhteydessä on aiemmin puhuttu useaan otteeseen NHL:stä, mutta NHL ei välttämättä ole enää Jalosen agendalla ykkösvaihtoehto. Myös puheet Ilvekseen siirtymisestä ovat loppuneet, kun Iltalehti uutisoi Tommi Niemelän olevan siirtymässä ensi kaudeksi Ilveksen päävalmentajaksi.

Jalosella olisi Euroopassa ottajia, sillä hän on voittanut urallaan olympikultaa, kolme miesten maailmanmestaruutta ja nuorten maailmanmestaruuden.

Jalonen myöntää, että hän jo aloittanut uuden työpaikan kiikaroinnin ensi kaudeksi.

”Verkot on jo vesillä. Aika näyttää mitä syntyy. En tee hätiköityjä päätöksiä, ellei mitään erityistä sitten tule nopeasti. Kevääseen ratkaisu varmasti menee. Tai jos menee pitempään, niin sitten odotellaan ja katsellaan jääkiekkoa hetki eri perspektiivistä”, Jalonen sanoo.