KooKoon taivaalle nousi paljon suurempi tumma pilvi kuin pelkkä tappio

Mikael Seppälä siirsi kolmannessa erässä Tapparan 4-3-johtoon.

JääkiekkoLiiga

KooKoo kärsi lauantaina kaksi takaiskua, kun kevään komeettajoukkue hävisi Tapparalle ja menetti tähtipuolustajansa jo ensimmäisessä erässä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 9.4.2022 | KUVAT All Over Press

Tappara tasoitti välieräsarjan KooKoota vastaan nousemalla kahdesti kahden maalin tappioasemasta 6-3-vierasvoittoon Kouvolassa.

KooKoo meni sähköisessä ensimmäisessä erässä kuudessa ja puolessa minuutissa 2-0-johtoon Kim Stömbergin ja Toni Suurosen osumilla. Patrik Virta kavensi kuitenkin 22 sekuntia myöhemmin, kunnes Strömberg siirsi KooKoon uudelleen kahden maalin karkumatkalle. Strömbergin ja Virran maaleilla oli väliä vain 22 sekuntia.

Hurjan minuutin jälkeen tahti kuitenkin rauhoittui. Brady Austin ja Petteri Puhakka tasoittivat toisessa erässä ottelun 3-3:een ja kolmannessa erässä Tappara karkasi lopullisesti. Tamperelaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Mikael Seppälä, Otto Leskinen ja kokenut Veli-Matti Savinainen.

Samuel Savolaisen mukaan ottelun kääntymiseen oli kaksi selkeää syytä – KooKoon bensan loppuminen ja joukkueen ykköspakin Petteri Nikkilän loukkaantuminen jo ensimmäisessä erässä. Nikkilä loukkasi polvensa, eikä palannut enää lainkaan kaukaloon.

”Se, että KooKoolta alkaa bensa loppua, ei ole yllättävää, sillä he pelasivat ensin säälipleijareissa Pelicansia vastaan ja sitten seitsemänteen peliin asti venyneen puolivälieräsarjan Jukureita vastaan. Tämä oli KooKoolle jo 11:s ottelua 17 päivässä, kun Tappara oli pelannut ennen tätä päivää samana aikana vain kuusi peliä. Vaikka KooKoo onkin varsin kevytjalkainen ja ketterä joukkue, jossain fysiikan rajat tulevat pakostakin vastaan.”

”Toinen ja paljon suurempi kysymys on sitten tämä tapaus Nikkilä – toki jo tämän ottelun kuvassa, mutta ennen kaikkea siinä, mitä tässä sarjassa tapahtuu seuraavaksi. Nikkilä on KooKoon tärkein kenttäpelaaja ja ollut tähän mennessä Liigan pudotuspelien paras puolustaja. Hänen menetyksensä näkyi jo tässä ottelussa, mutta jokainen voi vain kuvitella, mikä merkitys asialla on, jos Nikkilä on sivussa useammasta ottelusta. Itse asiassa tänään saatettiin nähdä jopa koko ottelusarjan kulminaatiopiste. Kouvolalaisten taivaalle nousi todella suuri tumma pilvi”, Savolainen sanoo.

Toisen välieräsarjan avausottelussa Ilves kaatoi TPS:n 3-2. Joonas Oden vei Ilveksen avauserässä johtoon, kunnes Eetu Liukas tasoitti numerot 1-1:een. Eetu Suomen osuma siirsi Ilveksen uudelleen johtoon. Toisessa erässä erinomaiset pudotuspelit pelannut Markus Nurmi tasoitti numerot 2-2:een.

Ottelun lopullinen niitti tuli kolmannessa erässä, kun Suomi iski Balazs Sebokin ja Simon Johanssonin syötöstä ylivoimamaalin. Maalia edelsi Markus Nurmen kampituksesta saama kaksiminuuttinen.

Ilveksen ja TPS:n ottelusarja jatkuu sunnuntaina. Tappara ja KooKoo palaavat laatikkoon maanantaina.