Lehkosuon ja Remmelin U21-maajoukkue voisi antaa jo kesällä oppitunnin Huuhkajille

Mika Lehkosuo sai haluamansa valmennustiimin U21-maajoukkueeseen.

Jalkapallo

Lehkosuon ja Remmelin U21-maajoukkue voisi antaa jo kesällä oppitunnin Huuhkajille

Joel Perovuo on innoissaan Mika Lehkosuon valmennustiimistä ja etenkin Gert Remmelin valinnasta Lehkosuon kakkosvalmentajaksi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 24.11.2022 | KUVAT All Over Press

Palloliitto vahvisti viimeinkin Mika Lehkosuon valmennustiimin U21-maajoukkueessa. Lehkosuon kakkosvalmentajaksi nousee Lehkosuon pitkäaikainen aisapari Gert Remmel ja toiseksi valmentajaksi Remmelin leiriin vuosikausia kuulunut Tuomas Silvennoinen. Maalivahtivalmentajan tehtävät ottaa vastaan Eemeli Reponen, videoanalyytikkona toimii Tommi Helminen ja fysiikkavalmentajana Toni Huuhka.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo on valinnoista innoissaan.

”En ole tainnut kovin monta kertaa onnitella Palloliittoa, mutta nyt siihen on syytä. Lehkosuon valinta U21-maajoukkueen päävalmentajaksi oli jo loistava veto Palloliitolta ja nyt kun valmennustiimissä on mukana vielä Remmel ja muitakin lehkosuolaisremmeliläisiä tekijöitä, niin onhan tämä kova teko Palloliitolta”, Perovuo sanoo.

”Nämä valinnat siirtävät Palloliittoa pois siitä tunkkaisesta linjasta, jossa valmennustehtäviä on jaettu enemmän sillä perusteella, kuka on hyvä tyyppi ja kenet joku tuntee kuin, että sinne olisi palkattu kovinta mahdollista osaamista. Nyt sinne on palkattu kovaa osaamista, joka antaa erinomaisen pohjan kehittää U21-maajoukkuetoimintaa ja viedä samalla Palloliiton valmennuslinjaan modernimpaan ja tieteellisempään suuntaan.”

”Näissä valinnoissa näkyy myös Lehkosuon oma kädenjälki, sillä Remmel oli Hongassa ja hän on ollut myös sen jälkeen Lehkosuon tärkeimpiä valmennuksellisia sparraajia ja monissa asioissa jopa tärkeimpiä mentoreita. Remmelin valinta U21-maajoukkueeseen on todella kova ja epätyypillinen palloliittolainen valinta.”

Perovuo on vakuuttunut, että U21-maajoukkueen toiminta niin harjoituksellisesti kuin pelillisesti kehittyy selvästi Juha Malisen ajasta.

”Siitä ei ole epäilystäkään. Kysymys on pikemminkin siitä, miten paljon. En nyt halua luoda liian innokkaita odotuksia, mutta olisi hienoa nähdä esimerkiksi ensi kesänä sellainen ottelua, jossa U21-maajoukkue kohtaa Huuhkajat siten, että U21-ikäiset pelaajat omassa joukkueessaan ja kaksykkösiä vanhemmat maajoukkuepelaajat Huuhkajissa. Siinä olisi hyvä oppitunti Markku Kanervallekin”, Perovuo täräyttää.