Leijonissa pelaaminen ja Leijonien edustaminen on kunnia-asia Jere Lehtiselle

Jere Lehtinen on toiminut Leijonien GM:nä vuodesta 2014 lähtien.

JääkiekkoLeijonat

Leijonissa pelaaminen ja Leijonien edustaminen on kunnia-asia Jere Lehtiselle

Leijonien GM Jere Lehtinen sanoo, että Leijonossa pelaaminen ja Leijonien edustaminen on ollut hänelle aina kunnia-asia.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 6.12.2022 | KUVAT Melina Heimsch

Leijonien General Manager Jere Lehtinen arvostaa suuresti Suomen itsenäisyyttä. Nykyisen maailmantilanteen vallitessa, asia on ollut myös mielen päällä.

”Itsenäisyys on tärkeää. Me saamme nyt nauttia siitä, mistä sotaveteraanit aikanaan taistelivat. Suomalaisuus myös tulee isoin osin siitä, mitä isovanhempamme ovat sodassa kokeneet. Se kulkee meissä kaikissa mukana eteenpäin tulevaisuuteen ja eri sukupolviin”, Lehtinen näkee.

Lehtinen nautti myös pelaajana suomalaisuudesta. Leijonissa pokattuja mitaleita löytyy kaapista koko värisuora, kullasta pronssiin.

”Maajoukkueen kautta ajateltuna itsenäisyys on sitä, että olemme saaneet pelata Leijonien pelejä ja edustaa niissä itsenäistä maatamme. Se on ollut aina kunnia-asia minulle, ihan siitä ensimmäisestä kerrasta, kun maajoukkueen paita oli päälläni.”

Lehtiselle Suomi oli tärkeä myös NHL-vuosina.

”Kaikkina niinä 19 vuotena, jotka Amerikassa vietin, itsenäisyyspäivä ei koskaan mennyt ohi huomiotta. Suomalaisuuden tärkeyttä kuvastaa kohdallani sekin, että palasin pitkän urani jälkeen taas tänne koti-Suomeen”, Lehtinen sanoo.