Lucas Lingman siirtyy HJK:sta isompaan sarjaan, mutta heikompaan seuraan

JalkapalloVeikkausliiga

Lucas Lingman siirtyy HJK:sta isompaan sarjaan, mutta heikompaan seuraan

Lucas Lingman siirtyy HJK:sta Ruotsin pääsarjaan Helsingborgs IF:ään. Joel Perovuon mukaan sarja on suurempi, mutta seura heikompi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 18.1.2022 | KUVAT All Over Press

HJK:n keskikenttäpelaaja Lucas Lingman siirtyy Ruotsin pääsarjaan ensi kaudeksi nousseeseen Helsingborgs IF:ään. 23-vuotias Hongan kasvatti on tehnyt HIF:n kanssa nelivuotisen sopimuksen. HJK kertoi verkkosivuillaan saavansa Lingmanista ”merkittävän korvauksen”.

Lingman pelasi Veikkausliigaa RoPSissa ja HJK:ssa. Liigaotteluita hänelle kertyi yhteensä 120.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo suhtautuu varauksellisesti Lingmanin siirtoon.

”Totta kai se on aina hienoa ja kova juttu, kun suomalainen jalkapalloilija pääsee siirtymään ulkomaille. Mutta totuus on se, että HJK on eri kaliiberin seura kuin mitä on HIF tällä hetkellä. Sarja on isompi ja parempi, mutta seura seura heikompi”, Perovuo tiivistää.

HIF sijoittui viime kaudella Superettanissa kolmanneksi, mutta nousi liigakarsintojen kautta Allsvenskaniin. Perovuon mukaan HIF:n taso on kuitenkin arvoitus.

”Helsingborgin taso on myös Lingmanin kannalta. Kuinka hyvän joukkueen HIF saa rakennettua tulevalle kaudelle? Varmasti haluja on palauttaa kaupungin ylpeys entiseen loistoonsa, mutta seura on kärsinyt talousvaikeuksista ja uutta tulemista on yritetty jo pitkään. Jää nähtäväksi, onko seuran tämänkertainen paluu Allsvenskaniin kestävällä pohjalla ja pystyisikö se heti olemaan sarjataulukossa muualla kuin putoamistaistelussa.”

”Lingmanin kaltaiselle taitopelaajalle Allsvenskanin putoamistaistelu ei ole oikea paikka. Siksi siirtoon liittyy paljon kysymysmerkkejä, mutta toivotaan parasta”, Perovuo sanoo.