Maanantain kysymykset: Millaista magiikkaa Brasilia ja Cristiano Ronaldo tänään esittävät?

Richarlison oli Brasilian avausottelussa Serbiaa vastaan juhlittu sankari.

Jalkapallon MM2022

Maanantain kysymykset: Millaista magiikkaa Brasilia ja Cristiano Ronaldo tänään esittävät?

Jyrääkö Brasilia Sveitsin ja heiluttaako ehtymätön Cristiano Ronaldo jälleen maaliverkkoja? Sitä kysytään MM-kisoissa maanantaina.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 28.11.2022 | KUVAT All Over Press

Päivän ottelut: Maanantai 28.11.

Kamerun-Serbia

Klo 12.o0 (TV2)

G-lohkossa toista jatkopaikkaa tavoittelee Brasilian selän takana vielä kolme maata. Ahtain paikka on tällä hetkellä Kamerunilla, joka hävisi avausottelussaan Sveitsille 0-1 ja kohtaa viimeisessä ottelussa Brasilian. Maanantaina  Kamerunilla on siis käytännössä pakkovoiton paikka, jos se mielii jatkopeleihin. Serbia hävisi avausottelussaan Brasilialle 0-2, mutta teoriassa se voisi naarata jatkopaikan jopa vielä viimeisellä kierroksella, vaikka se tänään häviäisikin Kamerunille.

Serbia saaneen takaisin kehiin Fillip Kosticin. Dusan Vlahovic saattaa aloittaa avauksessa. Kamerunilla on täysi korttipaikka käytössään.

Etelä-Korea–Ghana

Klo 15.00 (TV2)

Etelä-Korea pelasi avausottelussaan maalittoman tasapelin Uruguayn kanssa. Ghana hävisi puolestaan Portugalille toisen puoliajan lopun viiden maalin ilottelussa 2-3. Etelä-Korealle tämä on suotuisampi ottelu saada pisteitä kuin päätösottelussa Portugalia vastaa, joten sillä on hieman suurimmat panokset ottelussa kuin Ghanalla, joka kohtaa lohkon viimeisessä ottelussaan Uruguayn.

Heung-min Son pelasi jo edellisessä ottelussa suojamaski naamallaan ja pystyy pelaamaan myös maanantaina. Ghana saa myös kehiin täyden miehistön.

Brasilia–Sveitsi

Klo 18.00 (TV2)

Brasilia tanssi suhteellisen helposti Serbian yli avausottelussa. Hyvin organisoitu Sveitsi voi olla jopa asteen kovempi haaste kuin Serbia. Sveitsillä on jo taskussa Kamerun-voiton myötä kolme pistettä, joten sillä on edelleen jatkopaikka omissa käsissään, vaikka Brasilia voittaisikin alkuillan yhteenoton.

Neymar loukkasi nilkkansa Serbia-ottelussa eikä pelaa enää alkulohkon peleissä. Myös oikea puolustaja Danilo on todennäköisesti sivussa illan ottelusta. On mielenkiintoista nähdä, miten Brasilia korvaa Neymarin. Tuleeko hänen paikalleen Gabriel Jesus vai ottaako Antony yhden kolmesta paikasta Richarlisonin alapuolella. Ikinuori Dani Alves korvannee Danilon.

Portugali–Uruguay

Klo 21.00 (MTV3)

Portugali aloitti MM-kisat voitolla Kamerunia vastaan. Esitys ei ollut häikäisevä, mutta ottelu osoitti, millaista potentiaalia Portugalin kivikovasta ryhmästä löytyy Uruguay jäi maalittomaan tasapeliin Etelä-Korean kanssa, mikä oli pettymys sen nälkäisille maalikoneille Darwin Nunezin johdolla. Ottelu ei ole kummallekaan vielä niin sanottu kuolemanottelu, sillä Uruguay kohtaa viimeisessä ottelussaan Ghanan ja sillä voi edelleen olla voitolla mahdollisuus mennä jatkopeleihin.

Portugali pääsee otteluun täydellä miehistöllään. Ronald Araujo tuskin sen sijaan pelaa enää kummassakaan jäljellä olevassa Uruguayn alkulohkon ottelussa.

Arviot

  • Serbiasta on tehty vedonlyöntitoimistojen listoille jopa yli 55-prosenttinen suosikki. Toki Serbia on suosikki, mutta ei välttämättä näin suuri suosikki. Sergej Milinkovic-Savicin ja kumppaneiden on nostettava päätään, jos Serbia haluaa karistaa Kamerun kyydistään ilman ongelmia. Voitto Serbialle.
  • Etelä-Korea tietää pelin hengen ja iskee vuorenvarmasti täydellä kaasulla otteluun. Tällaisessa asetelmassa on vaarana se, että jos avausmaalia lähtee ajamaan liian raivoisasti, se voi myös kostautua. Jos Ghana onnistuisi hyödyntämään tämän edes kerran, peli saisi uuden luonteen ja etenkin tasapelin todennäköisyys kasvaisi. Olisi yllätys jos Etelä-Korea jäisi toistamiseen ilman maalia. Mielenkiintoinen ottelu, jossa 2-1 ja 1-1 ovat kokeilemisen arvoisia tuloksia.
  • Brasilia on ottelussa selvä suosikki, eikä Neymarin poissaolo juurikaan heilauta sen suosikkiasemaa. Sveitsi on hyvin organisoitu joukkue, mutta se tuskin kestää ilman takaiskua koko ottelua. Voitto 1-2 maalin voitto Brasilialla.
  • Ottelu on Portugalille astetta kovempi testi kuin Ghana, mutta sen suosikkiasema on kiistaton. Jos Portugalin kertoimet eivät kiehdo, ylimääräistä jännitystä voittaa lopulla pelaamalla Cristiano Ronaldon maalimäärää. Yksi ainakin, tänäänkin.