Manse PP:n loistavin löytö on kovan onnen soturi, joka on pelannut jopa risukasoissa

Juuso Myllyniemi on päässyt viimeinkin pelaamaan huippujoukkueessa. Sen hän on ansainnut.

Lintu vai kalaPesäpallo

Manse PP:n loistavin löytö on kovan onnen soturi, joka on pelannut jopa risukasoissa

Juuso Myllyniemi on pelannut Manse PP:n kohutuimpien tähtipelaajien varjossa loisteliaan kauden. Itse asiassa jo toisen peräkkäisen.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 28.7.2021 | KUVAT Elmeri Elo / All Over Press

Juuso Myllyniemi

Kuka?

Juuso Myllyniemi on toisen polven pesäpalloilija. Hänen isänsä on kahden Suomen mestaruuden ja kuuden Itä-Lännen väriläiskä, Kari Myllyniemi. Pojalla on isänsä geenit – kaikessa mielessä.

Juuso Myllyniemi on pesäpalloilijana kovan onnen soturi. Hän on ollut lahjoiltaan ja potentiaaliltaan korkeimman kategorian pelaaja, mutta tähdet eivät ole olleet Myllyniemelle aina suosiollisia. Myllyniemi ei ole ennen tätä kautta päässyt pelaamaan urallaan kertaakaan todellisessa huippujoukkueessa. Välillä kysymys on ollut Myllyniemestä itsestään, välillä sitä, että hän ei ole ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Lyö kunnari uudella Expektilla – Parhaat pesiskertoimet joka kierrokselle!  

Myllyniemi on Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti. Hän nousi kuitenkin Superiin ultrahuonossa Ulvilan kauden 2010 joukkueessa. Sieltä tie vei Nurmon ja Koskenkorvan kautta Seinäjoelle. Viimeisellä kaudella Koskenkorvalla 2016 ja avauskaudella JymyJusseissa 2017 Myllyniemi näytti lunastavan hurjan potentiaalinsa, ja hänet valittiin molempina kausina Itä-Länteen.

Mutta rakkaussuhde JymyJusseihin viileni nopeasti ja Myllyniemen viimeinen kausi Seinäjoella oli tuskaisa. Pelastus löytyi lopulta Tampereelta, kun Manse nappasi hänet viime kaudeksi nousijajoukkueeseen yhdeksi kulmakivipelaajaksi.

Moni sokeampikin silmä osaa ostaa Juha PuhtimäenTuomas Jussilan ja Henri Puputin kaltaisia megatähtiä, mutta Myllyniemen ostaminen vaati silmää. Ja nyt sitä silmää voi kiittää: Myllyniemi on pelannut toisen loistokauden putkeen ja on yksi kivikovan Mansen ehdottomista avainpelaajista.

Vahvuudet

Myllyniemen hihaan on ommeltu tällä kaudella numero 2 – eikä sitä numeroa tarvitse loppukauden aikana irrottaa. Myllyniemi on purkanut vaikean ykkösvaihdon 60 kertaa yli 74 prosentin tehoilla, kun esimerkiksi valtakunnan parhaana kakkosena hehkutettu Joni Rytkönen on purkanut ykkösvaihdon 69,9 prosentin tehoilla.

Myllyniemellä on mailassa monipuolinen lyöntivalikoima. Hän hallitsee lyhyet ja ohitukset, ja pystyy lyömään myös pomppua. Lisäksi Myllyniemi hakee pohjalaiseen tapaan läpilyöntejä, varsinkin kakkosjatkeelta.

Etenijänä Myllyniemi on myös erinomainen. Hän on jalkanopea, minkä lisäksi hän on hyvä lukemaan peliä.

Vaikka Myllyniemeä pidetään tällä hetkellä ennen muuta erinomaisena sisäpelaajana, hän on myös ulkona huippuluokan linjan pelaaja. Myllyniemeä heiteltiin uran aiempina vuosina sinne tänne, mutta nyt hän pelaa Mansessa vaihtotilanteissa kakkos- tai kolmoskulmaa ja takatilanteessa kakkosvahtina.

Myllyniemi on pallovarma ja hänen heittonsa on aina ollut nopea ja kova.

Heikkoudet

Myllyniemellä ei ole sanottavia heikkouksia teknisessä mielessä. Vaihtelevat ja aaltoilevat vuodet ovat kuitenkin osoittaneet, että Myllyniemi vaatii oikeanlaisen ja ymmärtävän ympäristön, jossa asiat hoituvat, kuten on sovittu. Muuten Myllyniemi saattaa menettää suurimman intohimonsa pelata pesäpalloa – kuten nähtiin JymyJusseissa viimeisillä kausilla.

Myös Mansessa Myllyniemelle on sattunut mailassa myös huonompia päiviä, vaikka kokonaisuudessa hän onkin pelannut huippukauden.

Tulevaisuus

Myllyniemi on jo 30-vuotias, joten kysymys ei ole enää mistään juniorilupauksesta. Ikänsä, taitojensa ja potentiaalinsa puolesta hän voisi kuitenkin hyvinkin pelata vielä vuosikausia korkeimmalla pesäpallohuipulla Mansen kaltaisessa huippujoukkueessa.

Myllyniemi on edelleen parhaimmillaan Superin eturivin pelaajia – ja ansaitsee pelata joukkueessa, jossa hän voi viimeinkin voittaa mitaleita ja jopa Suomen mestaruuden. Myllyniemen valinta Itä-Länteen ei olisi myöskään ollut vääryys, vaikka Idän tarjottimella olikin Pesäpalloliiton järkyttävän jakolinjauksen vuoksi ennätysmäärä huippupelaajia.

Lintu vai kala?

Kalatiira. Kalatiira pomppaa pöyhkeän kevyeen lentoon ja letkuttelee hetken ennen taidokkaasti toteutettua syöksysukellusta. Helppo tunnistaa päälaella olevasta mustasta kalotista.

 

 

Illan pesiskertoimet tarjoaa Expekt!