Mercedeksen ongelmista on turha kivittää Lewis Hamiltonia tai moottoreita

Lewis Hamilton on neljän kisan jälkeen vastan neljäntenä tämän kauden MM-taulukossa.

Formula 1

Mercedeksen ongelmista on turha kivittää Lewis Hamiltonia tai moottoreita

Erkki Mustakari sanoo, ettei Mercedeksen tämän kauden ongelmat ole kiinni Lewis Hamiltonista tai moottorista, vaan auton muista ominaisuuksista.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 5.5.2023 | KUVAT All Over Press

Mercedeksen F1-kauden alku on ollut jälleen odotettua vaisumpi. Lewis Hamilton nousi Australiassa palkintopallin toiselle korokkeelle, mutta muuten Mersu-miesten sijat ovat olleet pettymyksiä. Vaisun edellisen kauden jälkeen odotukset olivat korkealla.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari uskoo, että menestystä tulee vielä.

”Mercedes totesi heti alkukaudesta, että auto tarvitsee massiivisia muutoksia ja niitä on varmasti myös tehty. Sekin on selvää, että Mercedeksen resursseilla isojakin muutoksia pystytään kesken kauden tekemään”, Mustakari sanoo.

Mercedeksen moottorilla kulkeva Aston Martin haastaa kärjen tiukemmin. Fernando Alonso on ollut kolmesti kolmas.

”Vika on muissa asioissa kuin moottorissa, sen Aston Martin on todellakin vauhdillaan ja tuloksillaan jo osoittanut. Lisäksi suorituskyvyt ovat jälleen lähentyneet autojen suhteen.”

Hyvät auton suunnittelijat ovat kullan arvoisia F1-sarjassa. Red Bull ei päästä irti Adrian Newysta, joka on lajin tähtisuunnittelija ja se näkyy radalla ykkössijoina.

26.00 for Lewis Hamilton to win Miami GP! Use your 25€ combi free bet on your 1st deposit and play at Mr Green!

”Mercedeksen talli on reagoinut tekemällä nimitysmuutoksia tekniseen tiimiinsä, joista se uutisoi jo muutamia päiviä sitten. James Allison on nyt jälleen tallin tekninen johtaja ja jo se tuo luotettavuutta tekemiseen.”

Lewis Hamilton on saanut paljon kritiikkiä. Tallipäällikkö Toto Wolff on kuitenkin valmis antamaan 38-vuotiaalle kuskilleen vielä jopa jatkosopimuksen, vaikka näkemyseroja on Hamiltonilla ja tallin johdolla ollut.

”Hamiltonia tästä flopista on turhaa kivittää. Hänen ajotaitonsa eivät ole kadonneet minnekään, mutta talli ei ole saanut tarjottua hänelle alle sarjan kärkiautojen kanssa taistelevaa menopeliä. Hän on sellaisen 0,4 sekuntia kärkeä hitaampi teknisistä syistä.”

Seuraava osakilpailu ajetaan Miamin katuratatyyppisellä moottoriradalla. Viime kaudella George Russel ajoi kisassa viidenneksi ja Hamilton kuudenneksi.

”Miamissa kyseessä on kuitenkin katuratatyyppinen kisa, joten näen, että vaikeaa voi taas Azerbaidžanin tapaan olla.”

”Kun paketti on kunnossa, lahjattomampikin kuljettaja voi pärjätä. Tästä esimerkkinä jälleen Aston Martin. Lance Stroll on yltänyt kaudella jopa neljänneksi. Astoneiden suorituskyky on lähes Red Bullin tasoa.”

Miamissa voi sää tuoda lisäjännitystä. Kartoilla näkyy sateen mahdollisuus.

”Hyvät kuskit osaavat ajaa myös sateella. Hamilton ja Russell ovat brittiläisinä erityisesti tottuneet sadesäähän. Jos tekniikkaa pelaa, Mercedeksellä on sateella saumansa.”