Mikko Mannila on FC Lahdelta hyvä veto uudeksi päävalmentajaksi

Mikko Mannila luotsasi kaudella 2020 RoPSin liiga-joukkuetta.

JalkapalloVeikkausliiga

Mikko Mannila on FC Lahdelta hyvä veto uudeksi päävalmentajaksi

Mikko Mannila on FC Lahden uusi päävalmentaja. Joel Perovuo pitää hänen valintaansa hyvänä vetona FC Lahdelta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 26.6.2022 | KUVAT All Over Press

FC Lahti on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen RoPSin liigajoukkuetta aiemmin valmentaneen Mikko Mannilan. 47-vuotias Mannila korvaa tehtävässä Ilir Zenelin, joka sai potkut aiemmin tällä viikolla.

RoPSin lisäksi Mannilalla on valmentajakokemusta muuan muassa Klubi 04:ssä ja HJK:n B-nuorissa sekä FC Jazzissa ja porilaisessa NiceFutiksessa.

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo pitää Mannilan valintaa lähtökohtaisesti hyvänä ja mielenkiintoisena valintana. Hän tervehtii ilolla myös FC Lahden puheenjohtajan Mika Halttusen lausuntoa, että Mannila on ollut Lahden seurannassa pitkään.

”Päävalmentajan rekrytointi on todella tärkeä rekrytointi ja jos Mannilaa on tosiaankin seurattu jo pidempään, se kertoo, ettei ratkaisua ole tehty hetken mielijohteesta tai että olisi palkattu vain hyvä nimi. Veikkausliigassa on nähty lukuisia kertoja, mitä siitä seuraa, jos valmentajaksi palkataan vain tunnettu nimi tai valmentajaa palkatessa katsotaan vain tuloksia”, Perovuo sanoo.

”Toki tuloksiakin pitää katsoa varsinkin silloin, jos valmentajan uralla epäonnistumiset seuraavat toisiaan. Tommi Kautosen palkkaaminen aikoinaan SJK:hon oli tästä hyvä esimerkki. Kautosen tulokset olivat heikkoja jo ennen SJK:ta ja SJK:ssa sama tahti jatkui sen muutaman hetken, jonka Kautonen ehti valmentaa SJK:ta ennen potkujaan. Toki valmentajalla on mahdollisuus kehittää itseään ja kehittyä, mutta huonojen tulosten kanssa täytyy olla aina tarkkana.”

”Tietenkin tarkkana pitää olla myös hyvien tulosten kanssa. Joaquín Gómez teki tuloksellisesti hyvää jälkeä viime kaudella HIFK:ssa, mutta jos joku olisi katsonut tulosten taakse, pelin olisi pitänyt varoittaa, että Gómezilla on vielä tekemistä valmentajana – kuten tällä kaudella on nähty.”

”Sama päti myös Ilir Zeneliin. Monet olivat hurmautuneita viime kauden alussa FC Lahden hyvistä tuloksista, mutta pelissä oli jo silloin nähtävissä ne ongelmat, mihin Lahden viime kausi lopulta kaatui – ja mihin myös Ilir kaatui. Hän oli tehnyt tuloksellisesti hyvää työtä myös Kakkosessa FC Espoossa, mutta Kakkosessa valmentaminen ja menestyminen ovat täysin eri asioita kuin menestyminen Veikkausliigassa. Veikkausliigassa ei menestytä enää kahdella hyvällä pelaajalla, kuten Kakkosessa voi vielä menestyä.”

”Mannilalla löytyy kokemusta Veikkausliigassa, mutta vielä tärkeämpää hänen RoPS-pestissään oli se, miltä RoPSin peli näytti Mannilan aikana. Pelissä oli sellaisia elementtejä ja sellaisia rakenteita, että Mannila selvästi ymmärtää, mistä jalkapallossa on tänä päivänä kysymys. Toki Mannila ei saa Lahteen mukaansa yhtään sarjapistettä aiemmalta valmennusuraltaan, mutta Mannilassa on ilman muuta valmentajana potentiaalia ja hän voi olla tosi hyvä rekrytointi FC Lahdelta”, Perovuo sanoo.

Darwin Nunez