Niskanen ja Mäki hiihtivät parisprintin olympiahopealle – Norjalle kultaa

Muu urheiluPeking 2022

Niskanen ja Mäki hiihtivät parisprintin olympiahopealle – Norjalle kultaa

Iivo Niskanen ja Joni Mäki vastasivat suomalaisten mitalihuutoon hiihtämällä olympiahopealle miesten parisprintissä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 16.2.2022 | KUVAT All Over Press

Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät hopealle miesten parisprintissä. Olympiakultaa voitti Norja.

Mitalien kohtalo ratkesi toiseksi viimeisellä osuudella, kun Iivo Niskanen, Aleksandr Bolšunov ja Erik Valnes karkasivat muilta. Neljäntenä vaihtoon tullut Ruotsi oli jo yli kahdeksan sekuntia kärjestä. Ruotsi oli myös kisan lopputuloksissa neljäs. Eroa Norjaan oli 15,06, sekuntia.

Viimeisellä osuudella Suomi, Norja ja Venäjä tulivat stadionalueelle yhdessä. Viimeisessä stadionnousussa Johannes Høsflot Klæbo karkasi Mäeltä ja Venäjän  Aleksandr Terentjeviltä. Mäki onnistui loppusuoran hurjassa väännössä pitämään Terentejevin takanaan.

Niskaselle mitali oli näissä kisoissa jo kolmas. Hän voitti 15 kilometrin perinteisessä kisassa olympiakultaa ja yhdistelmäkisassa pronssia. Niskasella on nyt urallaan kahdeksan arvokisamitalia, joista kolme on olympiakultaa ja yksi MM-kultaa. Niskanen on voittanut kaikki kultansa henkilökohtaisissa kisoissa.

Meälle mitali on ensimmäinen olympiamitali ja toinen arvokisamitali. Mäki voitti vuosi sitten parisprintissä MM-hopeaa yhdessä Ristomatti Hakolan kanssa. Pekingissä Mäki oli henkilökohtaisessa sprintissä neljäs.

Suomen hopea oli historian toinen olympiamitali miesten sprinttiviestissä. Edellinen mitali tuli kahdeksan vuotta sitten, kun Niskanen ja Sami Jauhojärvi hiihtivät olympiakultaa Sotšissa.