Onko Kari Jalosen Tshekki Leijonien kovin haastaja myös kotikisoissa? ”Kevääseen on pitkä matka”

JääkiekkoJääkiekon MM2023Leijonat

Onko Kari Jalosen Tshekki Leijonien kovin haastaja myös kotikisoissa? ”Kevääseen on pitkä matka”

Kari Jalonen ei suostunut vielä avaamaan ElmoTV:lle Tshekin MM-kisatavoitteita. Tällä kaudella kahdesti Leijonat kaatanut joukkue on kuitenkin hyvällä tiellä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 17.12.2022 | KUVAT M Heimsch

Kari Jalonen otti viime keväänä vastaan hänelle tarjotun Tshekin maajoukkueen päävalmentajan pestin. Jalonen teki sillä historiaa. Hän on Tshekin maajoukkueen ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja.

Jaloselle Tshekki on jo tuttu. Hän valmensi KHL:n Lev Prahaa 2013-14. Samalla valmentaja oppi pitämään Tshekistä.

”Olen viihtynyt Prahassa. Olen siellä nyt toista kertaa ja se on jo hyvin tuttu kaupunki”, Jalonen miettii.

”Työympäristö meillä on rauhallinen ja hyvä. Olen ollut paljon Tshekeissä aiemminkin ja seurannut runsaasti Extraligaa.”

”Nyt olen tavannut myös valmentajia ja tutustunut seuroihin, joten olen tehnyt paljon myös sellaista työtä, en ole ainoastaan katsonut pelaajia. Tämä on tapani päästä vähän lähemmäksi maan liigaa.”

Jalonen rakentaa suhteiden lisäksi joukkuettaan rauhallisesti. Karjala-turnauksessa ja Sveitsin turnauksessa joukkueen miehistö on paljolti sama. Rakennusvauhti kiihtyy kevättä kohden. Toukokuussa häämöttää taas kauden huipentuma, MM-kisat Tamperella ja Riikassa. Jalonen toppuuttelee. Vielä ei ole aika puhua kevään tavoitteista.

”Kevääseen on niin pitkä matka, etten lähde tavoitteistamme puhumaan, mutta kyllä me olemme hyvällä tiellä ja pelaajat haluavat tulla maajoukkueeseen”, Jalonen iloitsee.

”Saamme mukaan myös nuorempia pelaajia, mikä on aina tärkeää. Kokeneet pelaajat ovat heille sitten siinä esimerkkinä.”

Euro Hockey Tour häiritsee liigapelejä jokaisessa EHT-maassa. Jalosen mielestä hyöty on maajoukkueille kuitenkin tärkeä.

”Ei näitä pelejä niin montaa oikeastaan ole. Kolme kertaa kolme ottelua vain ja sitten ollaankin jo siinä MM-kisojen äärellä. Minä pidän näistä peleistä. Tämä on seuraava taso sarjapelaamisesta ja näyttävät meille paljon.”