Perparim Hetemaj ei uppoa samaan sudenkuoppaan HJK:ssa kuin Tim Sparv

Perparim Hetemaj on pelannut tällä kaudella Serie B:ssa Regginassa.

JalkapalloVeikkausliiga

Perparim Hetemaj ei uppoa samaan sudenkuoppaan HJK:ssa kuin Tim Sparv

Perparim Hetemaj palaa Italian kentiltä takaisin HJK:hon. Vaikka Hetemaj on jo35-vuotias, hänen kilometrinsä eivät ole vielä lopussa.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 20.4.2022 | KUVAT All Over Press

HJK vahvisti torstaina MTV3:n aiemmin kertoman uutisen Perparim Hetemaj’n paluusta Klubi-paitaan. Hetemaj on pelannut tämän kauden Italian Serie B:ssä Regginassa.

Näihin kokeneisiin paluumuuttajiin liittyy aina omat riskinsä, kuten HJK:ssa nähtiin Tim Sparvin ja Markus Halstin kohdalla. Kummastakaan ei saatu varmasti irti sitä, mitä Klubissa toivottiin, sillä molemmat pelasivat varsin keskinkertaisesti Klubi-paidassa.

Avainkysymys kokeneiden paluumuuttajien kohdalla on heidän terveystilanteensa ja se, kuinka täyteen heidän kroppansa kilometrit on ajettu. Sparv varsinkin oli esimerkki siitä, että jos pelaaja ei ole täysin terve, silloin hänen on vaikea ellei jopa mahdoton pelata edes sillä tasolla, millä hän muuten vielä pystyisi.

Perpa on jo 35-vuotias ja on ymmärrettävää, että myös hänen kohdallaan nämä samat kysymykset ovat relevantteja. Perpa on kuitenkin pelannut koko uransa korkeilla ottelumäärillä, yleensä yli 20 tai jopa yli 30 ottelua kaudessa. Tälläkin kaudella hän on pelannut Regginassa 28 ottelua.

Tällaiset ottelumäärät  kertovat siitä, että Perpa pystynyt pitämään itsensä sellaisessa kunnossa, että hänen kroppansa on kestänyt kausien ja koko pitkän uran rasitukset.

Perpa on muutenkin asenteeltaan ehdoton huippu-urheilija. Muistan erään haastattelun, jossa hän sanoi, ettei ole täysin tyytyväinen omaan uraansa. Se on paljon sanottu pelaajalta, joka on tehnyt Serie A:ssa ja Italian kentillä sellaisen uran, jollaisen hän on tehnyt.

Nämä urheilijat eivät ole koskaan tyytyväisiä mihinkään, vaan haluavat kehittyä aina vieläkin paremmaksi. Perpa on juuri sellainen urheilija.

***

Eli miten odotan Perpan onnistuvan HJK:ssa?

Tätä aiemmin sanomaani taustaa vasten odotan – toisin kuin näköjään monet muut – Perpan olevan HJK:lle erinomainen hankinta ja selvä vahvistus.

Kysymys on pikemminkin siitä, mikä hänen roolinsa Klubissa on. Perpaa pidetään telaketjuosaston pelaajana, joka on totuttu näkemään kuutospaikalla ja maajoukkueessa jopa väleissä pelaavana laitapelaajana.

Perpa on kuitenkin paljon teknisempi pelaaja kuin mikä mielikuva hänestä on ja siksi olisikin mielenkiintoista nähdä Perpa myös kasipaikalla. Hänen tekniikkansa riittäisi pelaamaan myös sillä paikalla ja toisi varmasti paljon lisää myös HJK:n ylöspäin pelaamiseen.

Joka tapauksessa uskon Perpan ottavan HJK:n keskikentällä ison roolin ja tuovan Klubiin ennestäänkin kovaan ryhmää lisää laatua ja kokemusta niin kotimaan kentille kuin sen lisäksi myös euro-otteluihin.

Olin Sparvin hankinnan kohdalla skeptinen jo alun perin sen suhteen, missä kunnossa hän on fyysisesti ja mikä hänen terveystilanteensa on. Nyt olen todella toiveikas, että Veikkausliiga-kentille saadaan todella kovan luokan vahvistus, jolla on vielä paljon annettavaa.