Sami Haapakoski on Kempeleeltä raju kaappaus, mutta takakentällä on iso aukko

Sami Haapakoski pelasi kaksi edellistä kautta Pattijoella. Sitä ennen hän oli Vimpelin kantavia voimia.

Pesäpallo

Sami Haapakoski on Kempeleeltä raju kaappaus, mutta takakentällä on iso aukko

Sami Haapakoski siirtyy Pattijoelta Kempeleen Kiriin. Pekka Arffman pitää Haapakosken hankintaa kova vetona, mutta takakentälle jää myös iso kysymysmerkki.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 9.10.2021 | KUVAT Kari Kanasaari / Pattijoen Urheiijat

Kempele julkisti lauantaina ensi kauden joukkueensa. Lahjapaketissa oli yksi odotettu superhankinta – Pattijoella kaksi edellistä kautta pelannut kokenut Sami Haapakoski. Myös Sotkamon Aatu Saastamoinen ja Siilinjärven Sebastian Lahti pukevat ensi kaudella ylleen Kempeleen siniset värit.

39-vuotias Haapakoski on yksi 2000-luvun suurpelaajista. Hän on voittanut urallaan neljä Suomen mestaruutta – Pattijoella 2007 ja Vimpelissä 2010, 2016 ja 2017 – sekä etenijäkuninkuuden seitsemän kertaa ja kärkilyöntitilaston kahdesti. Haapakoski on valittu Vuoden pesäpalloilijaksi kahdesti ja hän on pelannut Itä–Lännessä 16 kertaa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Haapakosken hankintaa kovana vetona Kempeleen managerilta Sami Salorannalta.

”Haapakosken hankinnasta pitää ilman muuta onnitella Salorantaa, sillä Haapakoski on edelleen kovan luokan pelimies. On myös hienoa pesäpallon kannalta, että Haapakoski jatkaa vielä uraansa”, Arffman sanoo.

Parhaat kertoimet kaikkeen urheiluun Expektiltä!

”Haapakoski tuo Kempeleeseen ennen kaikkea sisäpelivoimaa. Hän on pelannut viime vuosina kotiuttajanakin, mutta on edelleen parhaimmillaan vaihtajana. Siinä mielessä on mielenkiintoista nähdä, miten Kempele rakentaa sisäpelikoosteensa ensi kaudella. Haapakosken hankinnan myötä vaihtoehtoja on monia – jopa sellainenkin, että Antti Korhonen siirtyy toiseksi lyöjäjokeriksi, sillä vaihtajista ja pelintekovoimasta Kempeleen sisäpeli ei ainakaan ensi kaudella hitsaa. Kotiuttajia on Marko Pelkosen Lippoon lähdön jälkeen sen sijaan ohuemmin.”

”Haapakoski menee ulkona kakkospuolelle linjaan ja täyttää ilman muuta oman paikkansa, mutta Kempeleen linja oli jo tällä päättyneellä kaudella varsin vahva. Myös linjan rakentamisessa pelinjohdolla on vaihtoehtoja, varsinkin, kun Aatu Saastamoinen voi myös pelata linjassa.”

”Jos Kempele halusi joukkueeseensa jonirytkösmäisen särmikkään ja räiskyvän joukkueen sytyttäjän, sitä Haapakoski ei ole. Hän on pikemminkin samanlainen hiljainen soturi kuin Tuntemattoman Määttä, joka hoitaa varmasti oman tonttinsa viimeistä piirtoa myöten, mutta ei tee itsestään mitään numeroa.”

Oikealla tiellä

Arffmanin mukaan Kempele on ensi kaudella aavistuksen vahvempi kuin tällä kaudella.

”Jussi Korhosen paluu Sotkamoon on toki takaisku, sillä takakenttä oli ennen Korhosen tuloa Kempeleen heikko kohta. Nyt takakentän päällä on jälleen iso kysymysmerkki. Tommi Koivisto pelasi hyvän kauden, mutta toisen hyvän kopparin löytäminen olisi tärkeää. Sebastian Lahti on pelannut nuorempana kopparina, mutta en ihan heti usko, että hänet olisi hankittu koppariksi, vaan ennen kaikkea etenijäjokeriksi.”

”Kempele on ensi kaudella vahvempi sisällä, mutta Jussi Korhosen lähdön ja tuon takakenttään liittyvän kysymysmerkin vuoksi heikompi ulkona. Kempele ottaa kokonaisuudessaan kuitenkin jälkeen askeleen oikeaan suuntaan ja vakiinnuttaa paikkansa viiden suuren haastajaryhmässä Hyvinkään, Kiteen ja Imatran kanssa.

”Vaikka Kempele voikin olla ensi kaudella ilkeä vastustaja pudotuspeleissä, suurten joukkoon sillä on kuitenkin edelleen matkaa.”