Sinnikäs haastaja pyrkii syöttämään jättiläiselle sen omaa lääkettä Mestarien liigan kehässä

Manchester City koki Erling Haalandinkin kehonkielestä huokuvan pettymyksen Valioliigassa, kun se hyytyi tasapeliin Nottinghamia vastaan.

JalkapalloMestarien liiga

Sinnikäs haastaja pyrkii syöttämään jättiläiselle sen omaa lääkettä Mestarien liigan kehässä

RB Leipzigin ja Manchester Cityn välisessä ottelussa voidaan odottaa laadukasta jalkapalloa. Leipzig tulee laittamaan Citylle kampoihin, mutta jättiyllätykseen Joel Perovuo ei kuitenkaan usko.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 22.2.2023 | KUVAT Michael Zemanek/Shutterstock/All Over Press

Mestarien liigan neljännesvälierä: RB Leipzig-Manchester City

Mestarien Liigassa kohtaavat keskiviikkona myös RB Leipzig ja Manchester City. Tässä otteluparissa asetelma on selkeä: City on yksi turnauksen ennakkosuosikeista ja Leipzigin eteneminen jatkoon olisi yksi kauden isoimpia yllätyksiä, vaikka saksalaisryhmä hyvä joukkue onkin.

Citylle on satanut kauden mittaan tasaisesti lunta tupaan, vaikka tietyillä osa-alueilla joukkue on ollut totuttuun tapaan loistava.

Can Leipzig shock Manchester City at home? Check the odds and play at Mr Green!

Seura on tutkinnassa isoista talousrikkeistä, joista todennäköisesti seuraa merkittäviä sanktioita ja kentän puolella Qatarin MM-kisojen jälkeen joukkueen kone on yskähdellyt. Syyskaudella Euroopan parhaimmistoon kuuluneet Joao Cancelo ja Kevin de Bruyne hyytyivät Qatariin ja Cancelo pakkasi jo laukkunsa Bayernin koneeseen jouduttuaan istumaan penkillä heikkojen esitystensä takia.

De Bruyne on saanut tekemiseensä taas puhtia, joka on tietenkin tärkeä asia Citylle. Cancelon menetys kuitenkin tuntuu ja joukkue menetti pelinrakentelustaan ja avainsyötöistä ison palasen. Pep Guardiola onkin joutunut helmikuussa miettimään palettiaan uusiksi ja hiukan tinkimään periaatteistaan.

Arsenalia vastaan City luovutti ottelun hallinnan ja pyrki pääasiassa vaikeuttamaan Tykkimiesten pelaamista. 3–1-voitto vieraskentällä tuosta huippuottelusta oli hieno suoritus ja Guardiolan toisen puoliajan taktinen muutos oli isossa roolissa.

Leipzigia vastaan City tulee todennäköisesti hallitsemaan palloa vastustajaansa enemmän, mutta hyvin organisoitu saksalaisjoukkue on myös hyvä pallollisena ja Cityn kenttätasapaino joutuu varmasti koetukselle.

 

Voiko Daavid horjuttaa Goljatia?

RB Leipzig on mukana tasaisen Bundesliigan mestaruustaistossa ja joukkueella on ollut hyvä alku vuodelle.

Viikonlopulta taskussa on selvä 3–0-voitto Wolfsburgista. Joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalla rintamalla. Suurimman uhan muodostavat kapellimestari Dominik Szoboszlai, joka on myös uhka vapaapotkuissa ja hyökkääjä Christopher Nkunku, joka on tosin ollut loukkaantuneena pitemmän aikaa ja pelasi ensimmäiset minuutit Wolfsburg-pelissä. Andre Silva on pelannut Nkunkun poissaollessa monesti yksin kärjessä.

Tärkeä Dani Olmo on todennäköisesti poissa ainakin ensimmäisestä ottelusta Cityä vastaan. Leipzig voitti Mestarien Liigan alkulohkossaan Real Madridin kotonaan 3–2, joten saksalaiset ovat kykeneväisiä haastamaan isompiaan tällaisissa yksittäisissä otteluissa.

Laadukkaaseen syöttöpeliin kykenevä Leipzig lähtee kotonaan varmasti haastamaan Cityä pelaamalla ja pelillisesti tältä otteluparilta voidaan odottaa laadukasta jalkapalloa.

 

Arvio

City on oikeasti kovan haasteen edessä, eikä sen tilannetta helpota Kevin de Bruynen ja Aymeric Laporten poissaolot keskiviikkon ottelusta. Guardiolan jahti Mestarien Liigan voitosta on saanut kolhuja kauden aikana ja sopiikin kysyä riittääkö Erling Haalandin preesens ja uudelleen säädetyn Cityn kierrokset keväällä Valioliigassa ja Euroopassa?

Guardiola on loistava valmentaja ja kohta näemme, onko hän oppinut edellisten kausien taktisista virheistään ratkaisevissa otteluissa. Vaikka City meneekin papereissani otteluparista jatkoon, joutuu se jo tässä vaiheessa laittamaan parasta pöytään, eikä se tietenkään povaa hyvää kevään ratkaisupelejä ajatellen.