Sotkamon pelissä oli vahvoja salamoita ja Imatrallakin lupaavia sateen merkkejä

Roope Korhonen löi kirkkautta hohkaneella Fuengirolan uusitulla tekonurmella Sotkamon neljästä juoksusta kolme.

Pesäpallo

Sotkamon pelissä oli vahvoja salamoita ja Imatrallakin lupaavia sateen merkkejä

Sotkamon Jymy aloitti kauden 1-0 (3-1, 1-1) -voitolla Imatran Pallo-Veikoista Fuengirolassa?

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 24.4.2022 | KUVAT Sotkamon Jymy

Mitä ottelu kertoi Sotkamosta?

Ottelu oli hyvin tyypillinen kauden avausottelu. Sekavuutta lisäsivät useat loukkaantumiset ja krampit. Esimerkiksi Imatra pelasi ottelun lopun kymmenellä pelaajalla. Kentän pinnoite oli uusittu ja se oli selvästi nopeampi niin pallolle kuin etenijöille kuin vanha pinnoite.

Tämän ottelun perusteella ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Sotkamo ykköskärki on edelleen kivikova ja Kalle Kuosmanen on hyvä kärkimies. Ykköskärki tekee vuorenvarmasti tilanteita ja Roope Korhonen ja Aapo Komulainen lyövät miestä kotiin. Sunnuntaina Roope löi Jymyn neljästä juoksusta kolme Komulaisen avattu ensimmäisellä jaksolla juoksutilin hyvällä näpillä. Jere Heikkinen täyttää ilman muuta paikkansa lyöjäjokerina, eikä Jymy siihen kaadu, vaikka Lauri Rönkkö olisi pidempään sivussa.

Ulkopelistä ei voi vielä päätellä suuria asioita. Komulainen on erinomaisessa iskussa ja kehittynyt jälleen askeleen, vaikka sunnuntaina hän olikin vaikeuksissa Turo Timon kanssa matalastaan ja asennostaan. Kuosmanen pelasi nyt uudella paikalla etulukijana ja näytti, että hänestä kasvaa sille paikalle kyllä hurja pelaaja.

Muuten ulkopelin toimivuudesta saadaan parempi kuva vasta kauden aikana.

Mitä ottelu kertoi Imatrasta?

Imatra saa täksi kaudeksi hyvän kärjen, olipa sen kooste lopulta mikä tahansa. Joona Sikiö oli erinomainen etenijäjokerina ja Miitri Pesonen ja Ville Pietinen pelasivat ykköskärjessä myös todella hyvän ottelun. On myös hienoa nähdä, että Sasu Toikka on terve ja päässyt hyvään vireeseen.

Kärki toimii, mutta kysymys kuuluu, kuka lyö miehet kotiin. Toni Kohonen, Toni Laakso ja Mikko Kosonen ovat paljon vartijoina kesän aikana. Varmasti myös Toikkaa yritetään saada jo kotiuttamaan, mutta kyllähän kova lyöjäjokeri olisi tuossa paketissa kova sana.

Rasmus Surakka pelasi vahvan ottelun ja sai sotkettua erikoisella syötöllään ja taktisilla oivalluksillaan Jymyn sisäpeliä. Myös etukenttä oli odotettu vahva ja varmasti linjakin saadaan kauden edetessä toimimaan – mutta kuten ennakolta oli selvää, IPV:n ongelmana on takakenttä. Tämä nähtiin myös sunnuntaina varsinkin Roope Korhosen kotiutuslyönneissä.

IPV:lle on annettava tunnustus myös siitä, että he olivat tehneet kotiläksynsä Komulaisen matalan ja syöttöliikkeen kanssa, ja ottivat ne todella hyvin kiinni.