Suomi alitti pelillisesti oman rimansa Tanskaa vastaan, mutta Venäjä on helpompi pala

Paulus Arajuuren liukutaklauksia on hehkutettu. Miksi?

EM2021HuuhkajatVideot

Suomi alitti pelillisesti oman rimansa Tanskaa vastaan, mutta Venäjä on helpompi pala

ElmoTV:n asiantuntija Gert Remmel pitää Suomen mahdollisuuksia Venäjää vastaan erittäin hyvinä, vaikkei ollutkaan vakuuttanut pelillisesti Suomen esityksestä Tanskaa vastaan.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 16.6.2021 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija ja suomalaisissa palloilupiireissä kulttimaineeseen noussut Gert Remmel tylyttää rajusti Suomen esitystä Tanskaa vastaan, vaikka Huuhkajat voittikin ottelun 1–0. Remmelin mukaan Suomen voittomaalia edelsi suurjoukkueen täydellinen hyökkäys, mutta muuten esitys oli jopa Huuhkajien omaan tasoon nähden heikko.

”Odotukset Tanskaa vastaan eivät olleet pelillisesti korkealla, mutta Suomi pystyi nekin alittamaan. Suomen pelissä ei ollut pelin virran, etenemisen ja hyökkäysten kiihtyvyyden osalta yhtään mitään”, Remmel sanoo.

Remmel nostaa esille myös yhden Suomessa hehkutetun osa-alueen – puolustajien lukuisat liukutaklausten. Remmel ihmettelee, mitä hehkuttamista niissä on.

”Liukutaklausten määrä kertoo, että puolustaja on tilanteesta myöhässä ja liian reaktiivinen, ei riittävän proaktiivinen, ei ennakoi ja spesifinen peliasentokin jättää sen tilan ja ajan. Siinä ei loppujen lopuksi ole mitään kehumista.”

Remmel tuntee venäläisen jalkapalloilun läpikotaisin ja antaa Suomelle erittäin hyvät mahdollisuudet saada keskiviikkona tarvittavan tuloksen iltapäivän trilleristä.

Remmelin mukana venäläisessä jalkapallossa on monia raskaita vääristymiä. Pelaajat pääsevät liian helposti ylimaksetuiksi tähdiksi Venäjän omissa sarjoissa, koska joukkueissa pitää nationalistisista syistä johtuen olla tietty määrä venäläisiä pelaajia. Muutenkin venäläispelaajien minä-kuva on Remmelin mukaan vääristynyt. Nämä kaikki heijastuvat viime kädessä myös Venäjän maajoukkueeseen.

Pellisesti Venäjä hyökkää Remmelin mukaan paljon suoraviivaisemmin kuin Tanska.

”Venäjän hyökkäysvaiheessa ei ole mitään hokkuspokkusta, vaan Suomen pitäisi pystyä torjumaan Venäjän hyökkäykset hyvin, jos pelataan perustasolla.”

Remmel nostaa yhdeksi Venäjän ongelmaksi joukkueen tähtipelaaja Artjom Dzjuban.

”Venäjän pelistä puuttuvat tietyt kolmannen ja neljännen sektorin kiihdytysvaiheet hyökkäyspelistä, mitkä voisivat olla Suomen puolustajille ongelmallisia. Nyt Djuballa on liian dominoiva asema joukkueessa ja kentällä. Hän on toki vaarallinen boksissa, mutta pelinrakenteluvaiheessa hän on vanhanaikainen pelaaja, joka vie ratkaisuillaan Venäjän hyökkäyspelistä pois kiihtyvyyden. Suomen puolutusorganisoinnin pitäisi pystyä hoitamaan nämä tilanteet helposti.”

Katso Gert Remmelin analyysistä Suomesta ja Venäjästä alla olevalta videolta: