Tappelijasta tuli Tapparassa jälleen jääkiekkoilija – Ben Blood ei ole enää maineensa vanki

Jääkiekko

Tappelijasta tuli Tapparassa jälleen jääkiekkoilija – Ben Blood ei ole enää maineensa vanki

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmolehti
JULKAISTU 4.2.2020

Ottawa Senatorsiin kesällä 2007 numerolla 120 varattu Ben Blood saapui Suomeen vajaan viisi vuotta sitten. Blood pelasi ensimmäisen kautensa SM-liigassa kaudella 2015-16 Pelicansissa, josta hän siirtyi kaudeksi 2017-18 Ässiin.
Liiga-uransa ensimmäisinä vuosina Blood dominoi käytännössä vain yhtä tilastoa, jäähytilastoa. Blood oli kolmen ensimmäisen Liiga-kautensa aikana kahdesti sarjan jäähykuningas ja kerran kakkonen.
Kovan pelaajan ja tappelijan maineen saanut Blood siirtyi vuonna 2018 walesilaiseen Cardiff Devilsiin. Hieman yllättäen saman vuoden marraskuussa tuli puhelu Liigan finaaleissa säännöllisesti esiintyvältä Tapparalta ja Blood solmi saman tien tämän kauden loppuun ulottuvan sopimuksen.
Tapparassa kaikki on muuttunut – niin pelityyli kuin mainekin. Yhdysvaltalaispuolustaja kirjautti jo ensimmäisessä 24 ottelussaan 16 tehopistettä. Blood uskoo itsekkin karistaneen vanhan maineensa ja hyötyneen häneen Tapparassa asetetusta luottamuksesta.
”En usko, että olen tunnettu sellaisesta enää. Minulla ei ole tällä kaudella paljon jäähyminuutteja ja yritän pysyä poissa jäähyaitiosta, koska haluan olla jäällä auttamassa joukkuettani. Uskon, että olen karistanut vanhan maineeni.”
“Tiedän, että pystyn pelaamaan tässä sarjassa ja olen hyvä, fiksu pelaaja. Valmentajat ja kaikki Tapparassa uskoivat minuun pelaajana, eikä minua tuotu tänne tappelemaan tai vetämään vastustajia kylmäksi, vaan he haluavat minun auttavan joukkuetta jäällä.”
Jos Blood on tyytyväinen asemaansa Tapparassa, niin ollaan myös Tapparassa Bloodiin. Kirvesrinnat teki Bloodin kanssa viime syksynä vuoteen 2023 asti ulottuvan jatkosopimuksen. Liiga-fanit saavat siis nauttia isokokoisen ja pelillisesti kypsyneen puolustajan otteista vielä pitkään.
Teksti: Rasmus Junila
Video: Roope Bamberg
Katso allaolevasta videosta Bloodin Elmo-lehdelle antama haastattelu kokonaisuudessaan: