Täystyrmäys Nelosen kohutulle KuPS-sarjalle – "Tällaiset ohjelmat vievät kulttuuria taaksepäin"

JalkapalloPausa

Täystyrmäys Nelosen kohutulle KuPS-sarjalle – "Tällaiset ohjelmat vievät kulttuuria taaksepäin"

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmolehti
JULKAISTU 5.3.2020

Italiassa ammatikseen valmentava Elmo-lehden jalkapalloanalyytikko Gert Remmel antaa Jussi Leppälahden ja Topias Kauhalan kanssa uusimmassa Pausassa tylyn tuomion Nelosen kohutulle Playoff: Haluatko jalkapallotähdeksi -ohjelmalle. Sarjassa Suomen mestaruuden viime kaudella voittaneelle Kuopion Palloseuralle etsitään tvohjelman avulla pelaajaa tämän kauden joukkueeseen.
Remmelin mukaan ohjelma täyttää kaikki perverssiyden ääriviivat.
”Ohjelma antaa luvan iskeä vasaralla, ettei Suomi-futista tarvitse ottaa tosissaan. Suomi on pieni jalkapallomaa, jossa on menossa pienen pieni noste. Kaikki paukut voisi tässä tilanteessa laittaa siihen, että otettaisiin oikeasti seuraavia askeleita kulttuurin ja syväkulttuurin kehittämisessä, mutta tällaiset ohjelmat vievät kulttuuria taaksepäin. Todella surullista”, Remmel sanoo.
Remmel ihmettelee etenkin Suomen Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettisen osallistumista ohjelmaan.
”Marianne Miettinen on Palloliitossa erittäin, erittäin merkittävä vaikuttaja niin julkisesti kuin taustalla. Vaikka minulla on erittäin vilkas mielikuvitus, varsinkin viideltä aamulla, en voi mitenkään kuvitella, että Italian liiton vastaava henkilö olisi pyörimässä ja hyppimässä potareiden ja pizzansyöjien kanssa. Se ei vain mene yksinkertaisesti läpi, mutta Suomessa vedetään naama pokkana.”
”Millähän fiiliksellä tätä ohjelmaa katsovat pitkän uran tehneet futarit, jotka nyt ovat työttömänä, tai lähellä läpimurtoa olevat pelaajat, joilla ei ole vielä sopimusta, kun paksulle rekkakuskille isketään satatonnia käteen ja sanotaan, että tule pelaamaan KuPSiin. Voi olla, että liioittelen hieman, mutta tätä ohjelmaa ei voi seurata ja analysoida liioittelematta, koska koko ohjelma on yksi iso liioittelu”, Remmel sanoo.
Kuuntele koko Pausan jakso alla olevasta linkistä. Pausan teemana on pelaajien ja valmentajien scouttaaminen niin Suomessa kuin maailmalla. Minkälaisia mekanismeja jalkapallo-Euroopasta löytyy, ja miten laadukasta toiminta Veikkausliigassa on?
 
Tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan tästä. Elmo on myös  irtonumeromyynnissä Lehtipisteen myyntipisteissä ympäri Suomen.