Teemu Hurmio on ollut Hyvinkään tämän kauden suurin tähti ja Superin paras kärkimies

Teemu Nurmio on ollut Hyvinkään Tahkon tämän kauden ykköstähti.

Pesäpallo

Teemu Hurmio on ollut Hyvinkään tämän kauden suurin tähti ja Superin paras kärkimies

Teemu Nurmio näytti torstaina Kiteetä vastaan, miksi hän on ollut tämän kauden paras kärkietenijä Superissa. ElmoTV listaa runkosarjan parhaat pelaajat eri pelipaikoittain. Listan aloittavat kärkietenijät.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 3.8.2023 | KUVAT All Over Press

Yksi miesten Superin kautta leimannut tekijä on ollut erinomaisten kärkimiesten ja kärkietenijöiden määrä. Oikeastaan vain Koskenkorvalta on puuttunut takuuvarma ykkönen. Tosin nyt kokenut Teemu Isoketo on paikannut senkin puutteen viimeisissä otteluissa.

TOP5-listan laatiminen ei siksi ole helppoa. Tai oikeammin: listalta on vaikea karsia Mikko Vihriälän, Olli Heikkalan, Otto Kauppisen ja Elmeri Purmosen kaltaisia kärkimiehiä. Taso on tänä vuonna kuitenkin niin armoton, että viiva on vedettävä johonkin.

Runkosarjan TOP5 kärkietenijät

1. Teemu Nurmio, Hyvinkää

Nurmio pelaa uransa parasta kautta todellisilla turbotehoilla. Hän on mennyt jo kentälle 142 kertaa hurjilla 80,23 prosentin tehoilla. Myös hänen kärkilyöntien onnistumisprosenttinsa on yli 80, mikä on korkein lukema koko Superissa.

Torstaina Kiteetä vastaan Nurmio meni kentälle seitsemän kertaa kahdeksalla yrityksellä – ja kaupan päälle hän kiskaisi kunnarin tyhjään kenttään. Kunnari oli jo Nurmion viides tällä kaudella.

Nurmio on ollut Tahkon tämän kauden tärkein pelaaja. Hänen ilmiömäinen kärkimiespelinsä on ollut Tahkon koko sisäpelin keskeinen kivijalka ja suurin syy, miksi Tahko on menestynyt näinkin hyvin tällä kaudella.

Nurmio on kypsynyt kausi kaudelta kärkimiehenä ja ennen kaikkea etenijänä. Nyt hän on erinomainen myös pesien välillä. Myös Nurmion nopeuskestävyys on huimaa luokkaa.

Great news! Finnish Pesapallo is here! Check the odds and play at Stake.com!

2. Mikael Mäkelä, Pattijoki

19-vuotias Mäkelä on tämän kauden suuri sensaatio ja kauden suurimman yllättäjän, Pattijoen, hurmiossa pelaamisen kasvot. Mäkelä menee kentälle takuuvarmasti, minkä lisäksi hän on äärimmäisen nopea pesien välillä. Mäkelän tahti on viime viikkoina hieman laantunut, osin loukkaantumisen myötä, mutta Mäkelä oli alkukaudesta joukkueensa tärkein pelaaja ja suurin syy siihen, miksi putoajaehdokkaana kauteen lähtenyt Pattijoki nousi kuiville ja säälipleijarijunaan jo kauden avauspuoliskolla.

3. Tommi Mäentausta, Kouvola

Mäentausta on palannut tällä kaudella takaisin kärkimiesten ehdottomaan eturiviin. Hän on mennyt kentälle jo 137 kertaa 73,26 prosentin tehoilla. Mäentausta on aina ollut myös loistava pesien välillä ja hänen nopeuskestävyyttään on aina ihmetelty ympäri Suomea. Tälläkään kaudella Mäentausta ei ole säästellyt itseään, kuten ei myöskään Kouvolan pelinjohto. Onkin mielenkiintoista nähdä, jaksaako Mäentausta painaa yhtä hurjilla tehoilla pelistä toiseen syksyn ratkaisupeleissä, kun ottelutahti kiihtyy entisestään.

4. Konsta Kettunen, Joensuu

Joensuu on hakenut koko kauden parasta lyöntijärjestystä, mutta yksi osa on toiminut läpi kauden loistavasti. Se ollut Kettusen ja Konsta Piirosen muodostama kärkipari, joka on ollut sisäpelissä Joensuun paras osa. Kettunen on ykkösenä mennyt kentällä erinomaisilla tehoilla ja hän ollut myös pesien välillä röyhkeä etenijä. Joskus röyhkeys on lyönyt näpeille. Viime otteluissa Kettunen on hyvänä kotiuttajana pelannut viitosena kotiuttajana ja kakkoskärjen veturina. Kettusen omiin kentällemenotehoihin siirto ei ole vaikuttanut, mutta on mielenkiintoista nähdä onko syksyn mitalipeleissä Kettusen hihassa ykkönen vai viitonen.

5. Elmeri Koivusalmi, Alajärvi

Listan neljä ensimmäistä käyttävät kentällemenolyönteinä muitakin aseita kuin pomppua, mutta Koivusalmelle pomppu on kaikki kaikessa. Se ei ole moite, sillä Koivusalmi on tehnyt loikan, jota moni epäili talven aikana: Koivusalmi on pompannut Ykköspesiksestä suoraan yhdeksi Superin parhaista kärkimiehistä. Koivusalmi on mennyt kentälle rajuilla 76,74 prosentin tehoilla ja hän ollut lähes koko kauden kärkilyöntitilastossa TOP-viitosessa.