TILANNEHUONE

Aho iski alivoimalla – Carolinan hieno putki jatkuu

02.01.2023 06:25

Aho iski alivoimalla – Carolinan hieno putki jatkuu

Sebastian Aho onnistui alivoimalla.©AOP

NHL

Carolina Hurricanes voitti New Jeresey voittolaukauskilpailun jälkeen vierashallissa maalein 5-4.

Voitto on Canesin 11 peräkkäinen ja joukkue pitää yhä vankemmin Metropolitan divisioonan ykköspaikkaa. Devils putosi nyt seitsemän pinnan päähän. Carolina taas ei ole hävinnyt ottelua sitten joulukuun alun.

Joukkueiden vuoden ensimmäisen ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Toisessa erässä Carolinan maaleista vastasivat Derek Stepan, joka onnistui Jesperi Kotkaniemen syötöstä ja Sebastian Aho, joka iski alivoimalla. Osuma oli suomalaisen kauden 12:s. Kolmannessa erässä Stepan onnistui uudelleen ja lopulta Martin Necas tasoitti ottelun 4-4:ään Ahon auttamana ylivoimalla. Ratkaisevan iskun rankuilla teki Andrei Svechnikov. Antti Raanta torjui Devilsiä vastaan 24 kertaa.

”Hieno taistelu koko joukkueelta. Pelaamme aina samalla tavalla, emmekä muuta sitä, mikä toimii”, Raanta perusteli ESPN:lle.

Devilsin iskut tulivat Jack Hughesilta, jota auttoi jälleen Erik Haula, sekä Jesper Brattilta kahdesti ja Nico Hirscheriltä. Devilsin maalilla torjui Mackenzie Blackwood ja hän oli kiireinen. Kiekkoja kilpistyi peräti 43 kappaletta.