TILANNEHUONE

Alfan Zhou F1-testien nopein – Bottas huilasi

24.02.2023 18:55

Alfan Zhou F1-testien nopein – Bottas huilasi

Ainakin Guanyi Zhoun Alfan vauhti oli kohdillaan.©AOP

Formula 1

F1-talvitestit jatkuivat Bahrainissa toisella testipäivällä.

Max Verstappen ajoi Red Bullillaan 46 kierrosta ja Sergio Perez ajoi aamupäivällä 76 kierrosta. Päivän perusteella Red Bull on vahvassa kunnossa, vaikka nopeinta kierrosaikaa ei perjantaina tullutkaan.

Valtteri Bottasta ei nähty radalla perjantaina, vaan ajovuoro oli koko päivän Guanyu Zhoulla. Kiinalaiskuski ajoi peräti 133 testikierrosta ja lopulta veti myös päivän nopeimman kierrosajan 1.31,610. Se tuli pehmeällä rengassetillä ja oli  0,04 sekuntia Verstappenia nopeampi. Välillä Alfaa säädettiin tallissa pitkiäkin jaksoja. Alfa on työskennellyt ainakin luotettavuuden, balanssin ja auton takapään vakauden kanssa.

Ferrari näytti pomppivan radalla merkittävästi. Aamupäivällä Carlos Sainz ajoi 70 kierrosta ja iltapäivällä Charles Leclerc 68 kierrosta. Kierrosajat eivät vieneet kärkipäähän, mutta Ferrarilla taisi riittää työtä muiden asioiden kimpussa.

Mercedes-kuski George Russellin auton hydrauliikkavika toi radalle punaiset liput päivän loppupuolella. Kuski kertoi F1.comille, että työtä riittää vielä auton kanssa, mutta auton tilanne on kuitenkin parempi kuin viime vuonna tähän aikaan.

Haas-tallin auto on kysymysmerkki. Tallipäällikkö Gunther Steiner kertoi tallin tekevän työtä auton luotettavuuden kanssa. Kevin Magnussen puski kierroksia 67 ja Nico Hülkenberg ajoi 68 kierrosta.

Kaikkien yllätykseksi Aston Martin ilmoitti, että varakuski Felipe Drugovich ajaa vielä lauantaina testiä. Aluksi odotettiin, että Fernando Alonso hoitaa homman loppuun. Onko Lance Stroll sittenkään ensi viikolla kisakunnossa?