TILANNEHUONE

Argentiinan MM-kisoille shokkialku – hävisi Saudi-Arabialle

22.11.2022 14:08

Argentiinan MM-kisoille shokkialku – hävisi Saudi-Arabialle

Ei alkanut kisat kuten Messi ajatteli.©AOP

Jalkapallon MM2022

Argentiina koki todellisen shokkitappion Saudi-Arabiaa vastaan Qatarin MM-kisojen avausottelussaan. Argentiinaa ei yksi rankkari pelastanut, kun Saudi-Arabia löylytti lopulta numeroin 1-2 (1-0).

Argentina hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Se meni ottelussa 1-0-johtoon kymmenennellä minuutilla Lionel Messin rangaistuspotkusta. Saudi-Arabian maalivahti Mohammed Al-Owais aavisti pallon totaalisen väärin ja tähden veto oli tarkka. Argentiinalle myönnettiin rankku, koska maalin edessä tuli tönimistä kulmapotkun jälkeen. Erotuomari tarkasti nahinan VARilta. Paitsioherkällä Argentiinalla oli jaksolla käytännössä kolme hylättyä paitsiomaalia. Niissä olisi lopulta kannattanut olla tarkempi.

Toisille jaksolle Saudi-Arabia tuli kovassa tahtotilassa ja hieman viilatulla pelitavalla. Argentiinan puolustus petti ensimmäisen kerran 48. minuutin kohdalla ja Saleh Al-Shehri tasoitti pelin 1-1:een. Viisi minuuttia myöhemmin Salem Al Dawsari veti pallon kauniisti maalin yläkulmaan ja siirsi joukkueensa 2-1-johtoon. Argentiina sai painetta aikaan erityisesti ottelun lopulla, mutta maalinumeroissa se ei ehtinyt näkyä.