TILANNEHUONE

Arteta sai ihailemansa Jorginhon – ehkä jo kentällä?

04.02.2023 09:18

Arteta sai ihailemansa Jorginhon – ehkä jo kentällä?

Jorginho pelaakin Valioliigan mestaruudesta tällä kaudella.©AOP

Valioliiga

Valioliigan ykkösenä oleva Arsenal kohtaa lauantai-iltapäivänä Goodison Parkilla Evertonin. Lontoolaisten manageri Mikel Arteta saattaa jo silloin laittaa Chelseasta siirtyneen hankintansa kentälle. Jorginholla kävi pulla. Hän siirtyi floppijoukkueesta mukaan Arsenalin mestaruustaisteluun.

”Seurasin Jorginhoa jo vuosia sitten. Nyt tarvitsimme pelaajan sille pelipaikalle. Hän on pelaaja, jota olen aina ihaillut. Hieno persoona ja tyyppi, joka voi tuoda johtajuutta ja laatua keskikentälle. Hän auttaa tätä joukkuetta paljon”, Arteta uskoi.

”Hän oli pelaaja, joka oli suunnitelmissamme siis jo todella pitkään.”

Evertonilla on uusi manageri. Sean Dychen startti tulee todella vaikeaa vastustajaa vastaan. Arsenal on voittanut viidestä viimeisestä neljä ja pelannut maalittoman tasurin Newcastlea vastaan.

”Seanin ja hänen valmennusryhmänsä työ Burnleyssa puhuu kyllä puolestaan. Niillä rajatuilla resursseilla, jotka heillä oli, he ovat tehneet upeaa työtä. Hän tuo läsnäoloa ja selkeyttä joukkueeseen. Toivottavasti hän  sopii hyvin Evertoniin – lauantain jälkeen”, Arteta naurahti.

”Kun joukkueella on uusi manageri, kaikki muuttuu. Jo viikossa moni asia voi muuttua. Tämä on meille tiukka testi”, Arteta ennakoi.

Arsenalissa ei vielä hehkuteta mestaruutta.

”Meidän täytyy harjoitella hyvin ja pelata tarpeeksi hyvin voittaaksemme. Ne ovat ainoat asiat, mitä tässä voi nyt tehdä.”

Valioliiga: Everton – Arsenal lauantaina 14.30.