TILANNEHUONE

Artturi Lehkonen onnistui avauserässä

25.01.2023 07:28

Artturi Lehkonen onnistui avauserässä

Artturi Lehkonen osui taas kotihallissa.©AOP

NHL

Colorado Avalanche voitti Washington Capitalsin kotonaan maalein 3-2.

Artturi Lehkonen teki ottelun puolivälin tuntumassa kauden 15:nnen osumansa. Se järjestyi Nathan MacKinnonin ja Devon Toewsin syötöistä. Syöttö oli samalla MacKinnonin NHL-uran 700:s tehopiste.

Joukkueen muut maalit ottelussa tekivät Andrew Cogliano 2-0 ja Alex Newhook 3-1. Alexandr Georgiev teki Coloradon maalilla peräti 37 torjuntaa.

Captialsille osuivat Conor Sheary 1-2-kavennuksessa ja Alez Ovetshkin 2-3-kavennuksessa. Osuma oli venäläisen kauden 31:s.

Artturin taikamaila puhuu tässä.

Florida Panthers hävisi maalirikkaan ottelun Pittsburghissa jatkoajalla osumin 6-7.

Aleksander Barkov syötti Panthersille kaksi osumaa ja Sam Reinhart ja Matthew Tkachuk tekivät ottelussa tehot 1+1. Ilta oli erityinen kuitenkin Pittsburghin veteraanipuolustaja Kris Letangille, joka iski kaksi maalia. Hän palasi ottelussa kentälle, koska oli ollut sivussa nyt alavartalovamman vuoksi. Ratkaisevan osuman Pittsburghille teki juuri Letang jatkoajalla ja ylivoimalla.

ESPN:llä huomautettiin että Letangin 17:s NHL-kausi on ollut yhtä horroria. Hänellä todettiin aivoinfarkti marraskuussa, hän palasi nopeasti kentälle, mutta loukkaantui. Sitten hänen isänsä menehtyi ja pelaaja otti aikaa viettääkseen hetken omaistensa kanssa. Silloin Pittsburgin joukkue osoitti kauniisti tukeaan. Se teki pelireissullaan Letangin isän hautajaistilaisuuteen yllätysstopin kunnioittaakseen tämän muistoa. Tammikuussa Letang oli jälleen loukkaantuneena, mutta pääsi nyt tiistaina taas mukaan peleihin.

”Nämä kaverit ovat todella tukeneet minua. Hienoa olla taas jäällä”, Letang kommentoi.