TILANNEHUONE

Ässät hankki kokeneen AHL-hyökkääjän

12.08.2022 12:39

Ässät hankki kokeneen AHL-hyökkääjän

Ässiä vahvistaa jatkossa myös Dominic Turgeon.©AOP

Liiga

Jääkiekon Liigan Porin Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen sentteri Dominic Turgeonin, 26, kanssa. Turgeon tulee Ässiin AHL:n Iowa Wildin joukkueesta, jossa hän viimeisteli 58 ottelussa tehot 6+9.

Turgeon on Detroit Red Wingsin kolmannen kierroksen varaus 2016 draftissa. Hän on pelannut NHL:ää Red Wings -nutussa yhteensä yhdeksän ottelua. Tehopisteistä niissä ei ole kertynyt. AHL:ssä Turgeon on tahkonnut kuusi kautta ja 364 ottelua. Hän oli voittamassa AHL:n mestaruutta 2017 Grand Rapids Griffinseissä.

Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula hekuttaa vuolaasti joukkueen uutta pelaajaa.

”Tavoitteemme on ollut saada aikaiseksi vahvin keskusta Ässissä moneen vuoteen ja siten eri vaihtoehtoja kokoonpanoon sekä laajuutta tuloksentekoon”, Kerttula toteaa seuran haastattelussa.

”Dominic on esimerkillinen, kovan vaatimustason omaava joukkuepelaaja, joka pelaa aina korkealla työmoraalilla kahteen suuntaan. Hän tuo voittavia elementtejä sekä jäälle että jään ulkopuolelle. Dominic on älykäs pelaaja jäällä niin kiekollisena kuin kiekottomana. Puolustavassa roolissa ja alivoimalla hän on ollut AHL:n eliittiä.”

”Saamme hyvän aloittajan, joka on pelannut sekä yli- että alivoimaa. Lisäksi hän on taitava ruuhka-alueella mistä maalit tehdään”, Kerttula lisää.