TILANNEHUONE

Avalanche ja Dallas synkissä vesissä

27.10.2023 07:43

NHL

Colorado Avalanchen huikea vierasputki rysähti, kun joukkue sukelsi ryminällä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Pens vei kotiottelunsa peräti maalein 4–0 (2–0,1–0,1–0). Tappio on Avalanchen ensimmäinen tällä kaudella. Vieraissa joukkue on hävinnyt viimeksi maaliskuussa.

Pittsburghin maaleista vastasi Vegasista kesällä joukkueeseen siirtynyt Reilly Smith kahdesti, sekä Lars Eller ja Sidney Crosby. Tristan Jarry torjui 31 kiekkoa ja nollapeli oli hänelle kauden toinen. Alexandar Georgiev torjui 19 kiekkoa. Hän on ollut maalilla kaikissa Coloradon kauden alun otteluissa, mutta ottelun lopulla hänet vaihdetiin lopulta Ivan Prosvetoviin, joka teki viisi torjuntaa.

Avalanchen heikoin hetki oli Pittsburghin Jevgeni Malkinin neljän minuutin jäähyn aikana toisessa erässä, kun joukkue ei saanut aikaan mitään.

Myös Dallasilla oli hankalaa. Joukkue hävisi kotonaan Toronto Maple Leafsille 1–4 (0–1,1–1,0–2). Toronton maalit teki Morgan Rielly, Mitchell Marner, Tyler Bertuzzi ja John Tavares. Dallasille osui vain Mason Marchment. Osuman syötti Joe Pavelski, jolle pinna oli uran 1000:s.

Myös Toronto sai neljän minuutin ylivoiman, kun Jani Hakanpää otti jäähyä.

Dallasin valmentaja Pete DeBoer noitui joukkueen heikkoa starttia matsiin. Kaikkien Starsin suomalaispelaajien plusmiinus-tilasto jäi pakkaselle.

”Tällainen tulos poikii ihan kaikesta – valmistautumisesta, johtajuudesta”, koutsi kommentoi.

Not bad. Toronton maalilla torju Joseph Woll…