Avalanchen Rantanen ja Lehkonen huippuvireessä

15.01.2023 07:42

Mikko Rantasella ja Artturi Lehkosella oli onnistunut ilta.©AOP

Colorado Avalanche ei päästänyt Ottawa Senatorsia maalipaikoille, vaan teki kaikki maalit itse ja voitti kotiottelunsa peräti 7-0. Kolme Avalanchen pelaajaa teki ottelussa kaksi maalia.

Mikko Rantanen oli kahden maalin mies, lisäksi Artturi Lehkonen ja Alex Newhook iskivät molemmat kaksi ja syöttivät päälle vielä yhden. Lehkonen katkaisi nyt yhdeksän ottelun maalittoman putkensa. Monen osuman ilta oli hänelle ensimmäinen sitten kauden alun. Rantanen on puolestaan tehnyt tällä kaudella jo 29 maalia. Lisäksi hän on tehnyt eniten maaleja tasakentällisin koko liigassa.

”Siinä vasta on päättäväinen pelaaja. Hän haluaa vaikuttaa pelissä ihan joka ilta ja on myös tehnyt niin”, Avalanche-koutsi Jared Bednar kehui lehdistölle.

”Vihdoinkin pelasimme kokonaiset 60 minuuttia”, Rantanen kommentoi.

Rantanen iski ensimmäisen kerran jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Parin minuutin päästä siitä Newhook vei joukkueen 2-0-johtoasemaan. Toisen erän puolivälissä Lehkonen onnistui ensin ja vähän ajan päästä Rantanen teki illan toisen osumansa, johon syötön tarjoili Newhook. Kolmannen erän puolivälissä Lehkonen osui ylivoimalla ja erän loppupuolella hän oli kakkossyöttäjä Brad Huntin 6-0-maaliin. Ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla Newhook latasi vielä Avalanchen seitsemännen maalin.

Ottelussa ei sovi unohtaa Pavel Francouzin 29 torjuntaa. Nollapeli oli loukkaantumisesta kärsineen maalivahdin kauden ensimmäinen ja neljäs NHL-uralla.