TILANNEHUONE

Bale lähtee jalat pökkelöinä Irania vastaan

25.11.2022 06:34

Bale lähtee jalat pökkelöinä Irania vastaan

Gareth Balesta tulee perjantaina eniten maajoukkueotteluita pelannut walesilainen.©AOP

Jalkapallon MM2022

Wales kohtaa toisessa MM-ottelussaan perjantana Iranin. Ottelu pelataan kuumimpaan aikaan vuorokaudesta ja Wales tarvitsee siitä voiton. Lämpöä Qatarin talvessa odotetaan olevan ainakin +29 astetta. Walesin kapteeni Gareth Bale, 33, ei usko sen liikaa haittaavan.

”On kuumaa, mutta ei hullunkuumaa. Harjoituksissa kuumuus on tietysti eri juttu peliin verrattuna, kun pelissä intensiteetti on erilainen. Meillä on suunnitelmat ravinnon ja nesteytyksen suhteen. Jos noudatamme niitä, kestämme paremmin”, Bale kertoo lehdistötilaisuudessa ja Gymry Onlinelle.

Balella ei ollut alla täyttä peliä pitkään aikaan ennen maanantain 1-1-tasurimatsia USA:ta vastaan. Hän pelasi MM-avauksessa kuitenkin yli 100 minuuttia.

”Voin ihan hyvin, tosin meni pari päivää, että aloin tuntea taas jalkojani”, Bale naurahti.

”Sellainen 104 minuutin ottelu ei ollut aivan ihanteellinen, kun seuraava matsi on jo neljän päivän päästä. Kaikki meistä tekevät mitä voivat palautuakseen aina seuraavaan otteluun mennessä.”

”En ole pelannut paljoa ennen tänne tuloa, mutta olen selättänyt tällaiset tilanteet aiemminkin, eikä se ole ongelma.”

Yleisöä Walesin joukkueella riittää – ainakin tv:n ääressä. Koulut Walesissa saavat antaa oppilailleen vapaata Walesin matsin vuoksi. Yli 1000 koulua ottaa osaa Gymry Football Fridayhin. Walesin avausottelu USA:ta vastaan oli jo tv:ssä seuratumpi kuin Englannin avausottelu Irania vastaan.

Jos Bale pelaa ottelussa, hänestä tulee eniten maajoukkueotteluita pelannut walesilainen. Hän johtaa jo maan maalitilastoa 41 osumallaan.

Keskikentän Joe Allen on parantunut pelikuntoon takareisivammastaan ja saattaa pelata ottelussa Irania vastaan.

MM-kisat: Wales – Iran perjantaina kello 12(TV2).