TILANNEHUONE

Binotto selittää Ferrarin valintoja

30.08.2022 15:28

Binotto selittää Ferrarin valintoja

Ferrarin Mattia Binotto näkee tehneensä oikeita päätöksiä.©AOP

Formula 1

Ferrarin F1-tallin taktinen johto on saanut tällä kaudella paljon kritiikkiä osakseen. Monissa kisoissa tekeminen on näyttänyt ulospäin siltä, ettei varikkomuurilla oikein olla ajan tasalla. Tallipäällikkö Mattia Binotto on eri mieltä.

”On selvää, että aina on parannettavaa ja me olemmekin oppineet tarkastelemaan ja pohtimaan asioita, mutta kun katsoo taaksepäin huomaa, että myös tallin ulkopuolelta kommentoidaan paljon julkisuuteen, miten asioiden pitäisi olla. Kun emme ole toimineet näiden totuuksien mukaan, nähdään se virheenä”, Binotto selvittää RaceFanille antamassaan haastattelussa.

Viime sunnuntain kisassa Charles Leclerc tuli renkaiden vaihtoon vielä aivan kisan viime hetkillä. Lopulta hän hävisi viidennen sijan Alpinen Fernando Alonsolle  ajettuaan ylinopeutta varikkosuoralla ja saatuaan aikasakon.

”Se oli oikea päätös. F1:ssä täytyy olla rohkea. Jos on mahdollisuus yrittää nopeinta kierrosta, se täyttyy käyttää. Mielestäni päätös oli oikea”, Binotto puolustaa päätöstä.

Ferrarin Leclerc taisteli vielä alkukaudella kiivaasti MM-sarjan kärkipaikasta. Nyt Red Bullin Max Verstappen johtaa sarjaa jo melkein sadalla pisteellä Leclerciin. Belgian GP:ssä Verstappen oli ylivoimaisen nopea. Kolmanneksi ajanut Ferrarin Carlos Sainz jäi hollantilaisvoittajalle peräti 26,886. Verstappen on lisäksi voittanut kolme viimeistä kisaa.

”Red Bull oli vahva viime viikonloppuna. Erityisen vahva”, Binotto kuittaa.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Hollannin GP:llä Zandvoortin radalla.