TILANNEHUONE

Bottaksella ainakin hyviä muistoja Japanista

05.10.2022 16:30

Bottaksella ainakin hyviä muistoja Japanista

Valtteri Bottas lähtee toiveikkaana Japanin F1-viikonloppuun.©AOP

Formula 1

F1-sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna Japanin GP:llä. Nousevan auringon maassa ole kisattu kolmeen vuoteen. Japanin Suzuka on kuitenkin tunnettu tapahtumarikkaista kisoistaan. Alfa Romeon tallin pomo Frédérick Vasseur toivoo nyt jo lisäpisteitä tallin tilille, ei vain häntäpään taistelua. Tallin suomalaiskuski Valtteri Bottas on samoilla linjoilla.

”Kiva ajaa jälleen Suzukassa kolmen vuoden tauon jälkeen. Ilmapiiri on mahtava ja fanit ovat täälläkin superintohimoisia lajin suhteen. Viime Japanin kisasta muistoni ovat hyviä. Voitin täällä 2019 GP:n ja oli palkintopallilla myös sitä edellisenä vuonna”, Bottas muistelee menneitä tallin haastattelussa.

Singaporen sateen kastelemassa kisassa Bottas jäi viime sunnuntaina pisteittä. Hän oli GP:n 11:s. Se oli jo kahdeksas kisa peräkkäin, jossa Bottas ei ole kerännyt MM-pisteitä tililleen.

”Singaporen sunnuntai ei oikein ollut meidän päivämme. Oli aika turhauttavaa tulla ruutulipulle yhden sijan päässä pisteistä. Mutta muuten vauhti oli siellä hyvää. Saamme nyt päivitysosia autoon, joten toivottavasti olemme taas mukana pelissä ja yllämme top kymppiin”, Bottas toteaa.

F1: Japanin GP ajetaan 7.-9. lokakuuta Suzukassa.