TILANNEHUONE

Bottas haluaa Hollannista vahvan suorituksen

01.09.2022 07:11

Bottas haluaa Hollannista vahvan suorituksen

Valtteri Bottasta ei juuri naurattanut Belgian GP:ssä viime sunnuntaina.©AOP

Formula 1

Alfa Romeolla on paljon taisteltavaa valmistajien sarjassa, joten pistesijat ovat tallin kuskeille tärkeitä saavutuksia. Valtteri Bottaksen kilpailu Belgiassa päättyi keskeytykseen heti alussa viime sunnuntaina. Zhou Guanyu ei pystynyt hänkään Belgiassa huippusuoritukseen. Kiinalainen oli 14:s.

”Uusi kisaviikko antaa meille mahdollisuuden toipua heti tuosta onnettomasta viikonlopusta Spassa”, Bottas sanoo tallin haastattelussa.

”Oli pettymys päättää viime viikonlopun kisa vain kahden kierroksen jälkeen. Vauhtimme Zhoun kanssa oli kuitenkin hyvää ja odotin, että olisimme voineet pärjätä ihan hyvin itse kisassa.”

F1-kausi jatkuu kesäloman jälkeen heti peräkkäisillä kisaviikonlopuilla. Hollantilaisfanit ovat vauhdissa. Ensin orassipaidat saapuivat Belgiaan hurraamaan idoliaan Max Verstappenia. Nyt hollantilaisraketti saapuu itse faniensa keskelle kotimaansa GP:hen. Kisaan odotetaan huipputunnelmaa. Viime vuonna Bottas oli Zandvoortissa kolmas. GP:n voitti Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton oli toinen.

”Nautin Zandvoortin kisasta viime vuonna. Olin silloin palkintopallilla. Nyt meillä on mahdollisuus rakentaa ihan vahva suoritus ja poimia siitä mukaan muutama MM-piste. Fanit täällä ovat kyllä erittäin intohimoisia”, Bottas muistuttaa.

Hollannin F1 GP sunnuntaina 4.9. kello 16.