TILANNEHUONE

Bottas haluaa kunnon esityksen ennen kesätaukoa

27.07.2022 15:53

Bottas haluaa kunnon esityksen ennen kesätaukoa

Valtteri Bottas kaipaa MM-pisteitä ennen kesätaukoa.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottakselta jäi viime sunnuntaina jälleen MM-pisteet saamatta. Hän ajoi Ranskan GP:ssä sijalle 14. Tulos on suomalaisen surkein tällä kaudella. Kolme viimeistä kisaa ovat sujuneet ilman pinnoja ja Bottas on pudonnut sarjassa sijalle yhdeksän. Ensi sunnuntaina ajetaan viimeinen kisa ennen kesätaukoa. Autot kurvaavat radalle Unkarin GP:ssä

”Peräkkäiset kisat antavat mahdollisuuden onnistua heti karun Ranskan viikonlopun jälkeen. Ranskassa mikään ei näyttänyt menevän meidän toiveidemme mukaan”, Bottas vetää yhteen tallin haastattelussa.

Suomalaiskuskeista Unkarissa ovat voittaneet Mika Häkkinen kahdesti, sekä Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen kerran. Bottas on ollut Hungaroringin kisassa kahdesti kolmas. Viime kaudella hän oli mukana kisan ensimmäisen mutkan massakolarissa ja kilpailu loppui siihen.

”Olen aina tykännyt ajaa Hungaroringillä ja olen ollut kahdesti siellä bodiumillakin. Unkarissa fanit ovat aina intohimoisia, joten olisi hienoa pistää kunnon esitys pystyyn ennen alkavaa kesätaukoa.”

Bottas on varma, että tallin insinöörit tekevät kaikkensa, että Alfa Romeossa riittäisi vauhtia viikonloppuna. Ranskassa Bottaksen startti oli jälleen heikko. Hän putosi sen vuoksi heti kuusi sijaa.

”Tiimi on työskennellyt tosi kovasti pari viimeistä päivää, jotta viime viikonlopun ongelmiin löytyy ratkaisut. Saamme muutamia päivitysosia, joten voi toivoa, että pystymme taas taistelemaan keskikastin pisteistä.”

Unkarin GP:n aika-ajo lauantaina 30.7. klo 17.