TILANNEHUONE

Carolinalle jälleen tappio – Laine iski taas maalin

18.03.2023 07:19

Carolinalle jälleen tappio – Laine iski taas maalin

Columbuksen Patrik Laineen perjantai-illan osuma oli kauden 22:s.©AOP

NHL

Carolina Hurricanes hävisi St. Patricks Dayn ottelunsa Torontossa. Maple Leafs voitti kotiyleisönsä edessä maalein 5–2 (3-1, 1-1,1-0). Carolinan ensimmäisen ja 1–2-kavennusmaalin teki puolustaja Brady Skjei ensimmäisen erän jälkipuoliskolla. Joukkueen toisen maalin iski kakkosvitjan Martin Necas  toisen erän puolivälissä. Se kavensi ottelun 2-3:een. Syöttäjinä olivat Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi.

Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi pelasivat reilusti yli 17 minuuttia ja molemmat laukoivat neljästi. Maaleja ei vielä tullut. Puljujärvi kuumensi tunteita myös törmäämällä Leafsin Noel Acciariin niin, että tämä loukkaantui avauserän lopussa. Carolina on hävinnyt neljästä viime pelistään kolme.

Toronton maalit iskivät Zach Aston-Reese kahdesti, Mitchell Marner, Auston Matthews ylivoimalla ja lopuksi Morgan Rielly.

Columbuksen oma pyhä Patrik syötti yhden ja teki yhden maalin ottelussa Anaheim Ducksia vastaan, mutta Ducks oli vahvempi kotonaan. Ducks pelasi maalirikkaan kolmannen erän voitti ottelun 7–4 (2-2,1-1,4-1). Laineen maali tasoitti ottelun 4–4:ään kolmannen erän alussa. Sen jälkeen ankkapaidat iskivät vielä kolmesti. Osuma oli Laineen kauden 22:s. Tehopinnasaldo on ihan mittava 22+26, mutta kaukana Laineen parhaista Jets-kausista.

Philadelphian Rasmus Ristolainen pelasi yli 22 minuuttia ja joukkueestaan eniten ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Ristolainen ei yltänyt tehoille, mutta Flyers voitti Buffalo Sabresin kotonaan 5–2 (1-0,3-0,1-2). Flyersin Owen Tippett teki St.Patricks Dayn hattutempun.