TILANNEHUONE

Carolinan Aho ja Kotkaniemi tehokkaina

17.02.2023 07:16

Carolinan Aho ja Kotkaniemi tehokkaina

Sebastian Ahon tehot ovat nyt 24+24.©AOP

NHL

Carolina Hurricanes riepotteli Montreal Canadiensia kotikaukalossaan tehokkaasti varsinkin kolmanneessa erässä. Hurricanes vei ottelun pisteet maalein 6-3 (2-1,0-1,4-0).

Seth Jarvis teki Hurricanesille peräti kolme maalia ja viimeisen niistä aivan kolmannen erän lopulla alivoimalla. Hattutemppu on 21-vuotiaan pelaajan ensimmäinen NHL:ssä.

”Olen superiloinen, että Jarvy onnistui. Hänen veljensä ja isänsä olivat katsomossa tänä iltana”, päävalmentaja Rod Brind’Amour totesi lehdistölle.

Jesperi Kotkaniemi teki kauden yhdeksännen osumansa tasoittamalla ottelun 1-1:een toisen erän puolivälissä.

Myös Sebastian Aho palasi pistekantaan muutaman ottelun tauon jälkeen. Aho nappasi ottelun kakkkostähden statuksen tehopinnoilla 1+1. Ahon tekemä maali tuli kolmannen erän alussa todellisena työvoittona ja vei joukkueen 3-2-johtoon. Antti Raanta torjui ottelussa 20 kiekkoa.

Carolina juhlisti ottelussa ex-luottovahtiaan Cam Wardia ja hänen Hall of Fame -nimitystään. Lauantailla Carolinalla on myös erityistä ohjelmaa. Se pelaa ulkojäällä Washington Capitalsia vastaan.

Canadiensin suomalaiset Jesse Ylönen ja Joel Armia syöttivät molemmat illan ottelussa yhden maalin. Tappio katkaisi Montrealin kolmen ottelun voittoputken. Carolina on voittanut neljästä viimeisestään kolme.

Twiitissä Kotkaniemi vie kanadalaisia…