TILANNEHUONE

Chelsean Mudryk odottaa jo peliaikaa

20.01.2023 20:03

Chelsean Mudryk odottaa jo peliaikaa

Mykahailo Mudryk kävi jo esittäytymässä kannattajille sunnuntaina Stamford Bridgellä.©AOP

Valioliiga

Valioliigan Chelsea matkaa Liverpoolin vieraaksi Anfieldille lauantaina. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin Liverpool yhdeksäntenä ja Chelsea kymmenentenä. Pisteet ovat tasan. Molemmat ovat myös viidestä viimeisestä ottelustaan hävinneet kaksi. Tosin Chelsealla on viimeisestä ottelustaan alla voitto.

Chelsea hankki viime viikolla Arsenalin nenän edestä ukrainalaisen lahjakkuuden Mykhailo Mudrykin. Pelaajan ensiesiintymistä sinisessä paidassa odotetaan lauantaina. Chelsean manager Graham Potter totesi lehdistölle, että 22-vuotias Mudryk saattaa jopa pelata.

”Hän on nuori ja jännittävä pelaaja, mutta meidän täytyy auttaa häntä ensin tottumaan Valioliigaan. Hän ei ole pelannut kovin paljoa viime aikoina, mutta on treenannut tehokkaasti. Häntä täytyy vielä arvioida”, Potter sanoi.

”On mahdollista, että hän tekee debyyttinsä. Hänelle on rooli tarjolla ehkä jossain kohtaa ottelua.”

Potter muistuttaa, että uuteen kulttuuriin ja uuteen liigaan tottuminen vie aikaa.

”Häntä tarvitsee auttaa sopeutumaan ja kaikki ymmärtävät, että hän tulee eri maasta ja liigasta. Hänen tarvitsee tottua asiohin. Hänessä on paljon potentiaalia ja hänellä on jo kokemuksia. Hän on myös itse innoissaan”, Potter lisäsi.

Valioliigaa: Liverpool – Chelsea lauantaina kello 14.30.