TILANNEHUONE

Dallasilla huikea takaa-ajo – Rantanen teki Coloradolle kaksi

24.11.2022 08:04

Dallasilla huikea takaa-ajo – Rantanen teki Coloradolle kaksi

Roope Hintz pelasi 18 minuuttia Blackhawksia vastaan.©AOP

NHL

Dallas Stars teki viisi maalia kolmannessa erässä ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan ja voitti lopulta maalein 6-2. Blackhawks lähti Dallasista vetämällä perässään viiden ottelun tappioputkea.

Jason Robertson onnistui Dallasille ensimmäisessä erässä, mutta Chicago luuli hoitaneensa homman kotiin toisen erän kolmella osumallaan.

Dallas syttyi keskiviikona kuitenkin myöhään. Aiemmin yhden ottelun sivussa ollut Stars-hyökkääjä Roope Hintz jatkoi tehoiluaan auttamalla Jamie Benniä ylivoimalla kolmannen erän puolivälissä. Osuma oli Dallasin 2-4- kavennusmaali ja se laukaisi Dallasin komean takaa-ajon ottelun voitosta. Muutaman minuutin päästä Mason Marchment onnistui ja siitä minuutin päästä siitä Ty Dellandrea iski ottelun jo 4-4-tasoihin.

Radek Faksa teki ottelun voittomaalin puolitoista minuuttia ennen pelin päättymistä. Vielä aivan lopuksi Jani Hakanpää ehti syöttää kiekon Robertsonille laitattavaksi Hawksin tyhjään maaliin. Robertsonin pisteputki on nyt 13 ottelun pituinen.

”Robo on kaveri, jota vastaan on rehellisesti sanottuna vaikea puolustaa, koska hän tekee maaleja niin monilla eri tavoilla”, Starsin valmentaja Pete DeBoer sanoi DMN:lle.

”Hän voi tehdä maalin ruuhkassa, hän voi myös väijyä jään hiljaisilla alueilla odottaen kiekon saapuvan hänen luokseen. Kiekko näyttää aina tulevan hänelle. Hänen toimintaansa ei voi ennustaa ja siksi puolustaminen on vaikeaa”, DeBoer lisäsi,

Dallas on läntisen konferenssin toisena. Konferenssin johtopaikkaa pitelee Vegas Knights.

Colorado Avalanchen Artturi Lehkonen syötti Mikko Rantasen kaksi maalia ottelussa Vancouveria vastaan. Molemmat maalit tulivat ottelun ensimmäisessä erässä. Rantanen on taituroinut tällä kaudella jo 13 maalia ja Lehkonen kymmenen syöttöä. Tasainen ottelu Denverissä kääntyi lopulta kuitenkin Vancoverille maalein 4-3.

Katso Rantasen illan maalit tästä ja tästä.