TILANNEHUONE

F1-kulukatto vaatii talleilta taitavia kirjanpitäjiä

23.08.2022 11:10

F1-kulukatto vaatii talleilta taitavia kirjanpitäjiä

Päivitysosat ovat tärkeä palikka tiellä menstykseen F1:ssä.©AOP

Formula 1

F1 Red Bullin Helmut Marko pelkää, että F1-kehitystyöstä on kulukattoaikakaudella tulossa kirjanpitäjien mestaruuskilpailut.

Alunperin F1-tallien kulukatto oli 140 miljoonaa dollaria. Vaikka sitä vielä säädettäisiin, kulukatto hyydyttää kehitystyötä. Tallien taitavat kirjanpitäjät osaavat kuitenkin etsiä kohteita, joissa voidaan säästää tehokkaasti niin, että kehitysosaprojekteille saadaan tarvittavia varoja. Isoilla talleilla on tietysti etulyöntiasema.

”Tilinpitäjien määrä on lisääntynyt. Ennen vanhaan insinöörit vain ilmoittivat, paljon he tarvitsevat varoja kehitystyöhön. Jos se toimintasuunnitelmaa isompi summa, se piti hyväksyttää pääkonttorilla. Nykyään yhteistyö rahoittajien kanssa ratkaisee päivitykset ja niiden määrän. Rahoittajat eivät kuitenkaan päätä milloin päivitysten tekeminen lakkaa. Sen päättää tiimin johto”, Marko valottaa Motorsport-total.comin haastattelussa.

”Tämä on nyt prosessi, jossa FIA oppii ja me opimme. Täytyy vain toivoa, ettei tämä alene joksikin kirjanpitäjien mestaruustaisteluksi.”