TILANNEHUONE

Ferrari ei pettänyt – Leclerc jälleen paalulle

23.07.2022 18:14

Ferrari ei pettänyt – Leclerc jälleen paalulle

Charles Leclerc onnistui Ferrarin tiimityöllä.©AOP

Formula 1

Ranskan F1 GP:n aika-ajoa hallitsivat lauantaina Ferrarit ja Red Bullit. Lopulta paalupaikan kuittasi Paul Ricardin radalla Ferrarin Charles Leclerc ajalla 1.30,872. Paalu on monacolaisen uran 16:s. Ferrarit tekivät nätisti tiimityötä Lclercin hyvän tuloksen takaamiseksi. Carlos Sainz antoi radalla imuapua tallikaverilleen. Espanjalaisen oli helppo auttaa, koska tiesi itse saavansa lähtöruuturangaistuksen moottorin osien vaihdon vuoksi ja lähtevänsä joukon hänniltä.

Toisesta ruudusta kisaan lähtee Red Bullin Max Verstappen. Hän jäi Leclercille +0.304. Kolmosruutu meni Red Bullin Sergio Perezille.

Valtteri Bottaksen aika-ajo ei ollut jättimenestys. Hän karsiutui toisen aika-ajojakson jälkeen, koska ratkaisevan kierroksen ensimmäinen sektori ei sujunut. Lähtöruuduksi tuli 13:s paikka, mutta muiden lähtöruuturangaistukset nostavat Bottaksen sijalle 11. Tallikaveri Zhou Guanyu jäi ensimmäiseen jaksoon. Hän oli aika-ajossa 18:s.

AlphaTaurin Pierre Gasly putosi koti-GP:nsä aika-ajossa jo ensimmäisellä jaksolla. Samoin Esteban Ocon putosi kotiradallaan toisella jaksolla. Haasin Mick Schumacher putosi ensimmäisellä jaksolla, koska häneltä hylättiin nopea aika ratarikkeen vuoksi. Viimeisellä aika-ajojaksolla mukana ollut Haasin Kevin Magnussen sai myös lähtöruuturangaistuksen moottorin osien vaihdon vuoksi ja lähtee takajoukoissa.

Katso tulokset tästä.